Google: Νέα επένδυση στη ρομποτική με την εξαγορά της Boston Dynamics

Google: Νέα επένδυση στη ρομποτική με την εξαγορά της Boston Dynamics
Η Boston Dynamics έχει κατασκευάσει το πιο γρήγορο ρομπότ στον κόσμο.

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας και διαδικτύου Google ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά της Boston Dynamics, της εταιρείας που κατασκευάσε το Cheetah, το πιο γρήγορο ρομπότ στον κόσμο.
Η Boston Dynamics, η οποία συνεργάζεται με τον στρατό των ΗΠΑ, είναι η όγδοη εταιρεία από τον χώρο της ρομποτικής τεχνολογίας που εξαγοράζεται από τη Google εντός του 2013. Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή πώλησης της εταιρείας.
Τα σχέδια του ιντερνετικού κολοσσού για τη δραστηριοποίηση στον κλάδο της ρομποτικής είχε αποκαλύψει στα μέσα Δεκεμβρίου ο Andy Rubin, σε συνέντευξή του στους New York Times. Δημιουργός του Android, ο Rubin ανέλαβε υπεύθυνος του πρότζεκτ μετά την παραίτησή του από επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης του λειτουργικού για smartphone και tablet.
Όπως είχε αναφέρει στη συνέντευξή, στόχος της Google είναι η ανάπτυξη ρομπότ που θα αναλάβουν πολλές χειρωνακτικές εργασίες οι οποίες σήμερα γίνονται από ανθρώπους. Έτσι, οι πρώτες τουλάχιστον εφαρμογές θα προορίζονται αποκλειστικά για επιχειρήσεις, με μηχανήματα που θα μπορούν να υποκαταστήσουν τον άνθρωπο στη διαχείριση αποθηκών και σε κατασκευαστικές εργασίες, όπως για παράδειγμα στη συναρμολόγηση ηλεκτρονικών.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc