Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα σε Μ.. Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα σε Μ. Λιάπη

Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα σε Μ. Λιάπη για το ανασφάλιστο τζιπ με πλαστές πινακίδες - Την Πέμπτη η δικάσιμος
Προθεσμία για να δικαστεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε από το Αυτόφωρο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, αυτοκίνητο, το οποίο ήταν ανασφάλιστο και είχε πλαστές πινακίδες.
Του Γιάννη Σουλιώτη

Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας. Σε βάρος του κ. Λιάπη επιβλήθηκαν επιπλέον τρία διοικητικά πρόστιμα, για την μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια. Η δικογραφία σε βάρος του διαβιβάστηκε στο Αυτόφωρο από όπου ο πρώην υπουργός αναμένεται να ζητήσει τη νόμιμη προθεσμία για να προετοιμαστεί για τη δίκη του. «Έσφαλα. Ανθρώπινα τα λάθη, το ομολογώ. Θα πληρώσω για τα λάθη μου. Δεν το κυκλοφορούσα ποτέ με πλαστές πινακίδες. Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία», ήταν οι δηλώσεις του Μ. Λιάπη την ώρα που μεταφερόταν από την τροχαία Αγίας Παρασκευής στον εισαγγελέα.
Ο κ. Λιάπης, ο οποίος έχει διατελέσει μεταξύ άλλων υπουργός Μεταφορών (2004-2007) και Πολιτισμού (2007-2009), οδηγούσε ένα αυτοκίνητο τύπου SUV, μάρκας Volkswagen Touareg, όταν παραβίασε μία πινακίδα STOP επί της λεωφόρου Αρτέμιδος στη Λούτσα.
Δύο μοτοσυκλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ τον σταμάτησαν επί τόπου και ο κ. Λιάπης ζήτησε συγγνώμη επειδή παραβίασε το STOP. Όταν όμως οι αστυνομικοί του ζήτησαν δίπλωμα, διαπίστωσαν ότι δεν το είχε μαζί του. Κι όταν έδωσαν τα στοιχεία του αυτοκινήτου για έλεγχο, ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι το SUV του πρώην υπουργού όχι απλώς ήταν ανασφάλιστο, αλλά είχε και πλαστές πινακίδες.
Σύμφωνα δε με τα πρώτα στοιχεία, ο Μ. Λιάπης είχε καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός του και κυκλοφορούσε με τις πλαστές!
Ο πρώην υπουργός συνελήφθη απο την Τροχαία Αγίας Παρασκευής και το απόγευμα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Του υπεβλήθη πρόστιμο 500 ευρώ για παραβίαση του STOP και για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, ψευδή βεβαίψση και ανασφάλιστο όχημα. Ο κ. Λιάπης προσκόμισε το δίπλωμα οδήγησής του, το οποίο λήγει το 2016.  kathimerini

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc