Σε κοινωνική συνοχή και πρόοδο καλεί η Μέρκελ

Σε κοινωνική συνοχή και πρόοδο καλεί η Μέρκελ

Λίγo πριν την αλλαγή της χρονιάς θα μεταδοθεί το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Άγκελα Μέρκελ. Χωρίς πολιτικές αναφορές, σε ανθρώπινο τόνο, η καγκελάριος καλεί τους πολίτες να συμβάλουν στην πρόοδο της χώρας.
Στο καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικιο μήνυμά της η Άγκελα Μέρκελ καλεί τους Γερμανούς να επιδείξουν αποφασιστική προσήλωση για την υλοποίηση των στόχων που έχουν θέσει. «Το τολμώ, θα πρέπει να είναι το σύνθημα της χρονιάς για τους Γερμανούς», λέει η γερμανίδα καγκελάριος .
Δέσμευση, αφοσίωση και συνοχή, είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που πρέπει να διαθέτει ο καθένας προκειμένου να συμβάλει ανάλογα με τη θέση του στο κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας, σημειώνει η Μέρκελ. «Το κράτος μπορεί να επενδύσει. Μπορεί επίσης να διασφαλίσει καλές συνθήκες», λέει χαρακτηριστικά τονίζοντας όμως ότι απαιτούνται επιπρόσθετες ατομικές προσπάθειες από τον κάθε πολίτη ξεχωριστά «ανεξαρτήτως καταγωγής».
Ως σημαντικούς στόχους για το 2014 η καγκελάριος αναφέρει την ενεργειακή αλλαγή στη Γερμανία, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και το να «παραδώσουμε», όπως είπε, «τακτοποιημένα τα οικονομικά μας στην επόμενη γενιά».
Ευρώπη και Γερμανία με κοινό όραμα
«Δέσμευση, αφοσίωση, συνοχή»
«Δέσμευση, αφοσίωση, συνοχή»
Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η Άγκελα Μέρκελ αναφέρεται και στη σημασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Υπενθυμίζει ότι οι εκλογές του Μαΐου για την ανάδειξη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου το Μάιο θα διεξαχθούν «100 χρόνια από την έναρξη του A' Παγκοσμίου Πολέμου, 75 χρόνια από την έναρξη του B' Παγκοσμίου Πολέμου και 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου».
«Η Ευρώπη δημιουργήθηκε από ένα όνειρο λίγων και χάρη στις προσπάθειες πολλών για να γίνει ένας τόπος ειρήνης για εκατομμύρια», δηλώνει η καγκελάριος για να τονίσει στη συνέχεια, ότι η πρόοδος στη Γερμανία «πάντα εξαρτάται από το εάν προχωρούμε μπροστά στην Ευρώπη καθώς και από το αν θα ξεπεραστεί μόνιμα η κρίση χρέους». Με άλλα λόγια η καγκελάριος δίνει και για το 2014 προτεραιότητα στη δημοσιονομική σταθερότητα τόσο της Γερμανίας όσο και της ΕΕ.
«Πολλά τα καλά νέα»
«Πολλά τα καλά νέα» για Γερμανία και Ευρώπη
«Πολλά τα καλά νέα» για Γερμανία και Ευρώπη
Κι ενώ τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των προηγούμενων ετών χαρακτηρίζονταν από την κρίση χρέους στην Ευρώπη παρά από συγκρατημένη αισιοδοξία, η γερμανίδα καγκελάριος αναφέρει ότι πλέον βλέπει τη Γερμανία σε καλύτερη θέση, τονίζοντας ότι το 2013 «πολλά ήταν τα καλά νέα».
«Η Γερμανία μπορεί έτσι να αντεπεξέλθει στο διεθνή ανταγωνισμό, περισσότεροι άνθρωποι, όσο ποτέ άλλοτε, έχουν απασχόληση και πολλοί συνεισφέρουν ακόμη και εθελοντικά», είπε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.
DW, Dpa / Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο
Υπεύθ. Σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη   dw de

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc