Ρέντσι: Αν ο Γιούνκερ θέλει στήριξη, να μάς πει τι σκέφτεται για την Κομισιόν

Ρέντσι: Αν ο Γιούνκερ θέλει στήριξη, να μάς πει τι σκέφτεται για την Κομισιόν

"Θέλουν να κατεβάσουν τον (πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ) Γιούνκερ, πολύ καλά. Ας πει τότε τι σκέπτεται για τα πέντε επόμενα χρόνια".

Η Ιταλία θα αρνηθεί να στηρίξει ένα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος δεν θα αλλάξει πολιτική, προειδοποίησε το Σάββατο τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που μαίνεται γύρω από το διάδοχο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

"Ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να αλλάξει πολιτική για τα πέντε επόμενα χρόνια ή αλλιώς δεν θα έχει τη στήριξη της Ιταλίας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιταλός πρωθυπουργός μιλώντας στη Νάπολη σ' ένα συνέδριο οργανωμένο από την εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα".

"Ουδείς κέρδισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία. Θέλουν να κατεβάσουν τον (πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ) Γιούνκερ, πολύ καλά. Ας πει τότε τι σκέπτεται για τα πέντε επόμενα χρόνια", ζήτησε επίμονα ο Ρέντσι.

Ο ιταλός πρωθυπουργός έκανε στη συνέχεια αυτό το σχόλιο που μπορεί να φανεί επικριτικό: "Μπορεί να ονομάζεται Γιούνκερ ή Πάολο Ρόσι (το αντίστοιχο του Παπαδόπουλος στα ιταλικά): κάποιος ο οποίος θέλει να συνεχίσει την πολιτική αυτών των τελευταίων ετών, δεν θα έχει τη στήριξη της Ιταλίας".


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/259633/redsi-an-o-giounker-thelei-stirixi-na-mas-pei-ti-skeftetai-gia-tin-komision-/#ixzz33z0YDi9k
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»