Σήμερα η συζήτηση για άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Σήμερα η συζήτηση για άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σε θέατρο προπαγανδιστικής αυτοπροβολής τους επιχειρούν σήμερα να μετατρέψουν το ελληνικό Κοινοβούλιο τα στελέχη της «Χρυσής Αυγής»: ως ευκαιρία προς εκμετάλλευση εκλαμβάνουν τη διαδικασία λήψης απόφασης από την Ολομέλεια επί του εισαγγελικού αιτήματος για άρση της βουλευτικής ασυλίας των Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού, επί ορισμένων εκ των κατηγοριών που τους βαρύνουν, προκειμένου να προχωρήσει η σχετική ανακριτική διαδικασία.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας της Βουλής έχουν τεθεί σε κινητοποίηση, ανάλογη εκείνης προ ημερών, όταν μεταφέρθηκαν από τις φυλακές για την ίδια διαδικασία οι Γ. Γερμενής και Στ. Μπούκουρας. Ο αρχηγός της Χ.Α. και οι άλλοι δύο εκ των ηγετικών στελεχών-βουλευτών είναι, ως γνωστόν, επίσης προφυλακισμένοι και η μεταφορά τους από τις φυλακές Κορυδαλλού θα γίνει σε συνθήκες ιδιαίτερης ασφαλείας. Τα μέτρα (απαγόρευση εισόδου στο Κοινοβούλιο για επισκέπτες) αναμένεται, ωστόσο, να είναι σήμερα πιο αυξημένα συγκριτικά με την προηγούμενη φορά, δεδομένου ότι ο κομματικός μηχανισμός της Χ.Α. έχει κινητοποιηθεί με στόχο τη διοργάνωση συγκέντρωσης μελών και οπαδών από νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα. Εντός των τειχών, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ομιλία Μιχαλολιάκου, στις τοποθετήσεις των άλλων δύο και στην έναντι αυτών «αντίδραση» των βουλευτών της Χ.Α. από τα έδρανα.
Χθες, στις ειδικές ανακρίτριες προσήλθαν πέντε βουλευτές της Χ.Α. που είχαν κληθεί σε απολογία. Οι βουλευτές, που ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν από τις 17 ώς τις 23 Ιουνίου, είναι οι Γ. Γερμενής, ήδη προσωρινά κρατούμενος που είχε κληθεί σε συμπληρωματικές εξηγήσεις, Κων. Μπαρμπαρούσης, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνιος Γρέγος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο όπου είχαν συγκεντρωθεί λίγοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, οι βουλευτές, πλην Γερμενή που μετήχθη κρατούμενος, επιχείρησαν να «κεφαλαιοποιήσουν» σε ποινικό επίπεδο τα εκλογικά αποτελέσματα. Α. Γρέγος: «Ευχαριστούμε τον λαό για τη στήριξη, να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Νίκος Μιχαλολιάκος».
Α. Ματθαιόπουλος: «Η κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α. διώκεται παράνομα και αντισυνταγματικά στη λογική της συλλογικής ευθύνης. Η απάντηση θα δοθεί αύριο από τον αρχηγό μας Νίκο Μιχαλολιάκο». Π. Ζησιμόπουλος: «Είμαστε 3η πολιτική δύναμη, την απάντηση την έδωσε ο λαός στους σκευωρούς, αναμένουμε να τη δώσει και η ελληνική Δικαιοσύνη». Κ. Μπαρμπαρούσης:
«Την αλήθεια την αποκάλυψε ο Μπαλτάκος».
 
Έντυπη

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»