Παραλήρημα Μιχαλολιάκου με λάσπη στον ανεμιστήρα

Παραλήρημα Μιχαλολιάκου με λάσπη στον ανεμιστήρα

Στο γνωστό παραληρηματικό ύφος και δηλώνοντας «αμετανόητος εθνικιστής», «απολογήθηκε» ενώπιον της Βουλής στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κοινοβούλιο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ λιγοστοί - περί τους 300- οπαδοί του κόμματος είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Παραλήρημα Μιχαλολιάκου με λάσπη στον ανεμιστήρα
Μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι δεν φοβάται τη φυλακή και ότι «οι χειροπέδες είναι τίτλος τιμής».
Χαρακτήτρισε την κυβέρνηση, θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας, και.. διαβεβαίωσε ότι παραμένει αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης, προσθέτοντας ότι «δεν θα με αλλάξετε».

Χαρακτήρισε κουλερόχαρτο το κατηγορητήριο, και μίλησε για ενόχους πολιτικής σκευωρίας: «Φτιάξατε κατηγορητήρια με βάση τις δημοσκοπήσεις», είπε.

Αμφισβήτησε τα ευρήματα της έρευνας λέγοντας: Ψάχνατε για οπλοστάσιο, τι βρήκατε; Που είναι το μαύρο χρήμα που λέγατε;» και υποστήριξε ότι το κράτος δεν έχει κάνει τίποτα «για να βρεί τους δολοφόνους Καπελώνη - Φουντούλη».
Εκπληξη προκάλεσε η θετική του αναφορά στον πρώην γ. γραμματέα της κυβέρνησης: «Γνώρισα τον Μπαλτάκο σαν μαθητής το 1973. Τον ξέρω καλύτερα από όλους». Εγώ γνώρισα το Μπαλτάκο το 1973 στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β' και μετά στο εθνικιστικό κίνημα. «Οποτε ήθελε να μου πει κάτι μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν τους κοριούς και τις κάμερες», υποστήριξε
Ο κ. Μιχαλολιάκος κατέφυγε τέλος στο γνωστό υβρεολόγιο μιλώντας για πορνοβοσκούς και φυλλάδες της διαφθοράς, που «έδειξαν ψεύτικο καταστατικό της Χρυσής Αυγής».Ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος μάλιστα ειρωνεύτηκε και τα αποτελέσματα της κάλπης στις πρόσφατες εκλογές, καθώς όπως είπε η συγκυβέρνηση έλαβε συνολικά χαμηλότερο ποσοστό από αυτό που είχε υποστηρίξει την παραμονή του βασιλιά το 1973.
Ναζιστικά εμβατήρια έξω από τη Βουλή
Την ίδια στγμή που οι τρεις βουλευτές της Χ.Α παραληρούσαν εντός Κοινοβουλίου, έξω από το Κοινοβούλιο οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες κρατώντας σημαίες και σύμβολα της Χρυσής Αυγής τραγουδούσαν από τα μεγάφωνα ναζιστικά εμβατήρια σε.. ελληνικούς στίχους ενώ φώναζαν εν χορώ «αλήτες, προδότες, πολιτικοί». Στο άκουσμα του ύμνου των SS έξω από τη Βουλή υπήρξαν βουλευτές που αντέδρασαν ζητώντας από την αστυνομία να παρέμβει.   ethnos

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»