Ύβρεις Μιχαλολιάκου στην Ολομέλεια της Βουλής

Συζήτηση για άρση ασυλίας

Ύβρεις Μιχαλολιάκου στην Ολομέλεια της Βουλής



Ύβρεις Μιχαλολιάκου στην Ολομέλεια της Βουλής
Ο Ν.Μιχαλολιάκος στη διάρκεια της παρέμβασής του (φωτ. SOOC)  
  • 6
Αθήνα
Σε υψηλούς τόνους και με υβριστικές αναφορές τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος, κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του για συμπληρωματικές κατηγορίες σε συνάρτηση με την υπόθεση σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

«Ντροπή σας ψευδοδημοκράτες, στήσατε σκευωρία εναντίον μας» είπε ο Ν.Μιχαλολιάκος απευθυνόμενος στο Σώμα και στις αντιδράσεις βουλευτών, απάντησε: «Σκάστε!».

Ο αρχηγός της ΧΑ μίλησε για χάλκευση στοιχείων και κατηγορητήρια που κατασκευάστηκαν με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις.

Ο Ν.Μιχαλολιάκος επισήμανε ότι αν και αρχηγός του 3ου κόμματος οδηγήθηκε με χειροπέδες στη Βουλή και υποστήριξε ότι του έχουν απαγορευθεί ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα. «Ζούμε σε ένα κράτος εισαγγελέων» είπε.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «χούντα Βενιζέλου και Σαμαρά» και στα Μέσα Ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για «πορνοβοσκούς της ενημέρωσης».

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης για «να μας πάτε στο 2%, πήγαμε στο 10%» τόνισε ο Ν.Μιχαλολιάκος και ευχαρίστησε τους 500.000 Έλληνες που «σήκωσαν το ανάστημά τους στη χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά που φυλακίζει βουλευτές».

Έκανε λόγο για «θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας», της οποίας το εκλογικό αποτέλεσμα -αθροιστικά 31%- είναι κατά δύο μονάδες μικρότερο από το ποσοστό υπέρ του Κωνσταντίνου στο δημοψήφισμα για τη βασιλεία. Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση να φύγει, γιατί είναι επικίνδυνη για τον τόπο.

Ο αρχηγός της ΧΑ μίλησε για το βίντεο Μπαλτάκου και επισήμανε ότι δεν ήταν ο μόνος που επιχείρησε να τους προσεταιριστεί, κάνοντας αναφορά στον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ.Μουρούτη και σε δύο υπουργούς, τους οποίους δεν κατονόμασε, λέγοντας ότι είχαν μυστικές επαφές με βουλευτές της ΧΑ.

Σε ό,τι αφορά το κατηγορητήριο, παραδέχθηκε ότι έχει όπλο για την προσωπική του ασφάλεια, καθώς είναι στόχος τρομοκρατών, όπως φάνηκε από τη διπλή δολοφονία των μελών της ΧΑ έξω από τα γραφεία στο Ν.Ηράκλειο.

Ο Ν.Μιχαλολιάκος έκανε μνεία στο κατηγορητήριο για σύσταση και διεύθυνση της ΧΑ λέγοντας ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις (δολοφονία Τεμπονέρα, συγκρούσεις οπαδών ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα με ρόπαλα) δεν κατηγορήθηκαν η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ για συλλογική ευθύνη. Ούτε κατηγορήθηκε αντιστοίχως ο Μ.Βορίδης ως αρχηγός της ΕΠΕΝ, όταν το 1985 μέλος της οργάνωσης δολοφόνησε συγχωριανό του στην Σπάρτη, σημείωσε ο αρχηγός της ΧΑ.

Ο Ν.Μιχαλολιάκος κατέληξε, λέγοντας ότι δεν φοβάται τη φυλακή κι ότι είναι τίτλος τιμής οι χειροπέδες και η δίωξη για τις ιδέες του. Χρησιμοποίησε, δε, τους στοίχους του Δ.Σολωμού: "Χαρές και πλούτη κι αν χαθούν, και τα βασίλεια κι όλα, τίποτα δεν είναι σαν στητή, μένει η ψυχή κι ολόρθη", για να τονίσει: «Δεν θα μου λυγίσετε την ψυχή· είμαι ένας αμετανόητος χρυσαυγίτης, ένας αμετανόητος εθνικιστής».


Ο Ν.Μιχαλολιάκος και ο Γ.Λαγός κατηγορούνται συμπληρωματικά για παράνομη οπλοκατοχή και ο Χρ.Παππάς για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή παράνομου αρχείου.

Newsroom ΔΟΛ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc