ΚΟΣΜΟΣ 22:50 Πούτιν: «Είμαι έτοιμος για απευθείας συνομιλίες με τον Ομπάμα» ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΣΜΟΣ 

Πούτιν: «Είμαι έτοιμος για απευθείας συνομιλίες με τον Ομπάμα»

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι θέλει να διεξαγάγει άμεσες συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε μία ημέρα πριν από τη συμμετοχή των δύο ανδρών στις εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία των συμμαχικών δυνάμεων.
«Δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν θέλει να μιλήσει στον Ρώσο πρόεδρο», είπε ο Πούτιν. «Εκείνος θα αποφασίσει. Εγώ είμαι έτοιμος για ένα διάλογο μαζί του», ανέφερε ο Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα της Γαλλίας Europe 1 και TF1 και προσέθεσε ότι ελπίζει πως η τρέχουσα κατάσταση δεν θα οδηγήσει σε ένα νέο στάδιο «του Ψυχρού Πολέμου».
«Δεν είναι μυστικό ότι η αμερικανική πολιτική είναι η πλέον επιθετική και σκληρή» υπογράμμισε και σημείωσε ότι σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία σήμερα δεν διατηρεί σχεδόν καθόλου στρατεύματα σε βάσεις στο εξωτερικό.
«Κοιτάξτε: Παντού στον κόσμο, υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις, Αμερικανοί στρατιώτες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά τους. Παρεμβαίνουν στην εσωτερική πολιτική της μιας ή της άλλης χώρας – είναι λοιπόν δύσκολο να μας κατηγορήσουν για παραβιάσεις».
Εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος προκάλεσε τους Αμερικανούς να παρουσιάσουν τις «αποδείξεις» της ρωσικής στρατιωτικής εμπλοκής στην ανατολική Ουκρανία.
«Αποδείξεις; Αλλά να τις δείξουν!», αξίωσε ο Πούτιν απαντώντας σε μια ερώτηση για τις καταγγελίες της Ουάσιγκτον ότι η Ρωσία συνεχίζει να αφήνει να περνούν τα σύνορά της «μαχητές» και «όπλα» προς την ανατολική Ουκρανία.
«Το είδαμε, όλος ο κόσμος το είδε, το πώς ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών (Κόλιν Πάουελ) παρουσίασε τις αποδείξεις της ύπαρξης όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ» είπε με εμφανή ειρωνεία ο Πούτιν αναφερόμενος στις αβάσιμες κατηγορίες που πρόβαλαν οι ΗΠΑ το 2003 για να δικαιολογήσουν την στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Σαντάμ Χουσέιν.
«Το να προβαίνεις σε ισχυρισμούς είναι ένα πράγμα. Το να έχεις αποδείξεις γι' αυτούς είναι ένα άλλο πράγμα. Σας επαναλαμβάνω λοιπόν: Δεν υπάρχει καμία ρωσική στρατιωτική δύναμη, κανένας Ρώσος εκπαιδευτής στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει», τόνισε ο Πούτιν.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους δήλωσε ακόμη έτοιμος να συνομιλήσει με το νέο πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στη Γαλλία για την 70ή επέτειο της Απόβασης.
«Δε σκοπεύω να αποφύγω κανέναν» απάντησε όταν ρωτήθηκε εάν θα σφίξει το χέρι και θα μιλήσει στον Ποροσένκο.
«Δε σκοπεύω να αποφύγω κανέναν και θα μιλήσω προφανώς στους πάντες», διαβεβαίωσε ο Πούτιν.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»