Οι νταβατζήδες της ενημέρωσης στρέφουν το καράβι προς τ’ αριστερά

Οι νταβατζήδες της ενημέρωσης στρέφουν το καράβι προς τ’ αριστερά

14:24
Opening quote
Οι συνδιαμορφωτές της κοινής γνώμης μαζί με πολιτικά κέντρα, ετοιμάζουν τη μετάβαση σε μια εξουσία κέντρου και αριστεράς;
Πριν μερικές ημέρες γράφαμε για το βρόμικο διπλό παιχνίδι που παίζει ο Βενιζέλος. Να είναι δηλαδή και κυβερνητικός εταίρος αλλά να συζητά και το πώς θα μεταπηδήσει το ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα ανοίγματα προς την Κουμουνδούρου δίνουν και παίρνουν ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και ο Σκανδαλίδης θέλει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ. Και καθώς δεν βγαίνουν τα κουκιά ακόμη κι όταν γίνουν εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να το σκέπτεται πολύ σοβαρά. Άλλωστε, οι κωλοτούμπες είναι το φόρτε του, αν κάνει άλλη μία με τον Βενιζέλο για χάρη μιας κυβέρνησης, δεν έγινε και τίποτε. Τον είδαμε να αγκαλιάζεται με τους βιομήχανους, τον είδαμε να αλλάζει κατεύθυνση και να γίνεται πιο… ευρωπαϊκός ενώ στηρίζει ακόμη και τον Γιούνκερ για την προεδρία της ΕΕ, τον ίδιο άνθρωπο που έβριζε στο πρόσφατο ευρω-ντιμπέιτ. Κάποιοι σε πολιτικό επίπεδο στήνουν σύμπραξη της κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ και να μας το θυμηθείτε, το σκηνικό θα γίνει πιο ξεκάθαρο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Την ώρα που ο Βενιζέλος παζαρεύει υπουργεία και θέσεις με τον Σαμαρά…
Ίσως, όμως, το πολιτικό παιχνίδι να είναι το λιγότερο. Στο κόλπο έχουν μπει για τα καλά και οι εφημερίδες παραδοσιακών και νέων εκδοτών. Αν κάποιος δει πίσω από τους τίτλους και τα ρεπορτάζ και το πώς είναι αυτά γραμμένα σε εφημερίδες όπως το Βήμα, τα Νέα, το Πρώτο Θέμα, το Έθνος κ.λπ. θα καταλάβει ότι οι νταβατζήδες της ενημέρωσης στρέφουν το καράβι προς τ’ αριστερά.
Δείτε μόνο τι έκανε το Πρώτο Θέμα του Αναστασιάδη. Την προηγούμενη Κυριακή πρώτος τίτλος «Αύριο φεύγουν» με συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. Και αυτή την Κυριακή ολόκληρο αφιέρωμα – γλείψιμο στην… άγνωστη Ρένα Δούρου. Τι τρώει, πώς κοιμάται, με ποιον έχει σχέση, για τη μητέρα της, τους φίλους της κ.λπ. Τέτοιο «ξεσκόνισμα» είχαμε να δούμε από την εποχή που έγραφαν για τη Μιμή του Ανδρέα Παπανδρέου πόσο καλλιεργημένη και σοβαρή είναι.
Χθες πάλι, στο Έθνος του Μπόμπολα που έπαιζε φουλ κυβέρνηση, ολόκληρο αφιέρωμα στην Κεντροαριστερά κι ένα δισέλιδο για τον ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «στροφή στον ρεαλισμό, στο ράφι οι Λαφαζάνηδες». Δηλαδή πιο κοντά στην κεντροαριστερά ο Αλέξης παρά στη ριζοσπαστική αριστερά του Λαφαζάνη, της Ρόζας και των λοιπών συνιστωσών που έχουν εξαφανιστεί τις τελευταίες ημέρες.
Το Βήμα, στο κύριο άρθρο του Στ. Ψυχάρη αναφέρεται στην αποχώρηση του Γ. Κωστόπουλου από την Alpha Bank (που σημειωτέον ο ΔΟΛ έχει τεράστια δάνεια) με τίτλο «η ανανέωση ξεκίνησε» και με σαφείς αιχμές για νέες δυνάμεις που θα μπουν και θα αλλάξουν το παιχνίδι.
Για να μην πούμε για τα απανωτά δημοσιεύματα σχετικά με το ότι η Ρ. Δούρου θα είναι μια μικρή πρωθυπουργός με προϋπολογισμό 3-4 δις ευρώ στην Περιφέρεια που καλείται να το μοιράσει σε εργολάβους των σκουπιδιών και των έργων. Είναι σαφής η προσπάθεια προσέγγισης της «Εβίτας Περόν» του ΣΥΡΙΖΑ και όλου του μηχανισμού της Κουμουνδούρου διότι «είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη».
Απανωτά είναι και τα δημοσιεύματα για τον ξαφνικό έρωτα του Τσίπρα με τους βιομήχανους. Σε άλλες εποχές θα έπαιζε στις εφημερίδες περίπου ως «προδοσία του λαϊκού κινήματος». Σήμερα οι μεγαλοεκδότες θεωρούν αυτή την προσέγγιση απλά «ρεαλιστική στροφή». Δείτε ποιοι είναι στο δ.σ. του ΣΕΒ και θα καταλάβετε γιατί ξαφνικά οι εκδότες αγάπησαν τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον θεωρούν πλέον ριζοσπαστικό κόμμα που θα φέρει δεινά.
Αλλά και ο όμιλος Real του Ν. Χατζηνικολάου έχει εδώ και καιρό κάνει στροφή αγκαλιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με χέρια και με πόδια. Ο γνωστός δημοσιογράφος, με τη βοήθεια του «παππού» Γ. Τράγκα παίζει σκληρό ροκ την κυβέρνηση και ειδικά τη ΝΔ σε σημείο που νομίζει κανείς ότι η Real είναι η μεταλλαγμένη Αυγή.
Την επόμενη μετάλλαξη θα τη δούμε –και να μας το θυμηθείτε- στα δελτία των 8 και τις ενημερωτικές εκπομπές. Μην απορήσετε αν δείτε σφοδρούς πολέμιους του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται οι καλύτεροι κωλοτούμπες. Ή «φιλαράκια» και γλείφτες της κυβέρνησης και φτύνουν εκεί που μέχρι τώρα έγλειφαν. Όπως θα δείτε και «συστάσεις» στον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο… ρεαλιστής και πιο φιλοευρωπαίος εγκαταλείποντας τις ακραίες θέσεις. Είπαμε τα λεφτά είναι πολλά και οι νταβατζήδες των media πιάνουν πόρτα για το χειμώνα. Άλλωστε υπάρχει και κάτι που δεν πρέπει να παραβλέπουμε: Όλοι οι μεγαλοεκδότες έχουν τεράστια δάνεια, οι τράπεζες τους έχουν πιάσει από το λαιμό ενώ ένας έλεγχος θα μπορούσε να δείξει ότι τα θαλασσοδάνεια που δόθηκαν δεν έχουν προηγούμενο. Ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Θέμος Αναστασιάδης, ο Αλαφούζος, ο Χατζηνικολάου και συνακόλουθα ορισμένοι μικροεκδότες που σαν μύγες έκαναν κ…λο κι έ..σαν τον κόσμο όλο. Αυτοί είναι οι συνδιαμορφωτές της κοινής γνώμης που μαζί με πολιτικά κέντρα, ετοιμάζουν τη μετάβαση σε μια εξουσία κέντρου και αριστεράς. Με λιβάνισμα του Βενιζέλου, του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ και με ανοίγματα προς την Κουμουνδούρου.
Το ερώτημα είναι πώς αντιδρά η ΝΔ; Τι κάνουν τα επικοινωνιακά επιτελεία της; Πώς βλέπουν όλη αυτή τη μετάβαση; Ο ευρών απαντήσεις αμείβεται.ANTINEWS

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»