ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 

«Ανεξήγητη η καθυστέρηση συμφωνίας με την τρόικα»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Ο ΔΗΚΤΗΣ
«Η εντυπωσιακή πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής έως σήμερα και οι σαφείς προοπτικές ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας στην περίοδο 2015- 2020 και η πρωτοφανής πρόοδος στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της ενίσχυσης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, καθιστούν εντελώς ανεξήγητες τις τρέχουσες εκ νέου ατέρμονες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα» εκτιμούν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της Alpha Bank. «Η μη έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας φαίνεται να οφείλεται σε θέματα που είναι εξαιρετικά αόριστα, μάλλον οριακά, αναφέρει η έκθεση.
Σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέχρι το 2018, ξεπερνώντας τα τρία δισ. άτομα μέχρι τις αρχές του 2015.

Οι χώρες που θα παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη αύξηση είναι η Κίνα και η Ινδία, όπου εκτιμάται πως οι συνδέσεις με το Διαδίκτυο θα είναι, ως επί το πλείστον, ασύρματες.

Μέχρι το 2018, σχεδόν 3,6 δισ. άτομα θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω των υπολογιστών, των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και των ταμπλετών τους.
Δωρεάν η δεύτερη εργαλειοθήκη...
Το κόστος της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ Νο2 θα γλιτώσει η Ελλάδα. Κι αυτό, διότι η σύμβαση προκειμένου να εντοπιστούν τα εμπόδια ανταγωνισμού στους κλάδους του χονδρεμπορίου, των τηλεπικοινωνιών, του ηλεκτρονικού εμπορίου και της μεταποίησης θα υπογραφεί τελικά ανάμεσα στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι ανάμεσα στον διεθνή οργανισμό και την ελληνική κυβέρνηση. Ενδιάμεσος μεταξύ του ΟΟΣΑ και της Ελλάδας θα είναι για το ζήτημα αυτό η Task Force, ενώ η μελέτη θα εξετάζει πιθανώς τις συνθήκες ανταγωνισμού και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, είχε κοστίσει 900.000 ευρώ. Με δεδομένο, πάντως, ότι η προγραμματική συμφωνία θα υπογραφεί ανάμεσα στην Κομισιόν και τον ΟΟΣΑ μένει να δούμε εάν η μελέτη θα πάψει να αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.
Πρεμιέρα στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης Ftse 25 θα κάνει για πρώτη φορά την ερχόμενη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου που θα αντικαταστήσει τη μετοχή της Ιντραλότ. Η αύξηση της εμπορευσιμότητας για τη μετοχή της αεροπορικής εταιρείας είναι αποτέλεσμα της θετικής πορείας των οικονομικών μεγεθών που προσελκύει ξένα χαρτοφυλάκια.
Σπατάλη 6,8 τρισ. δολ. για πόλεις-φαντάσματα
H ιστορία παραμένει ίδια από την Ισπανία μέχρι την Κίνα. Μόνον τα μεγέθη αλλάζουν ανάλογα με την ισχύ της οικονομίας. Κυβερνητική έρευνα στην Κίνα καταλήγει στο πόρισμα ότι δαπανήθηκαν άσκοπα 6,8 τρισ. δολάρια από το 2009 για την κατασκευή «πόλεων-φαντασμάτων» με νεόδμητα αλλά ακατοίκητα οικοδομικά τετράγωνα, εγκαταλελειμμένους αυτοκινητοδρόμους και χαλυβουργεία που βρίσκονται σε κατάσταση «χειμερίας νάρκης». Με την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης στην κινεζική οικονομία, η κυβέρνηση προβληματίζεται για τη δυνατότητα των κατασκευαστικών εταιρειών να αποπληρώσουν τα χρέη τους.
Σύσταση για μετοχές ΟΠΑΠ από την τράπεζα UBS
Aναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η UBS, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το γ΄ τριμήνο του 2014. Ο επενδυτικός οίκος συστήνει την «αγορά» της μετοχής, αλλά μειώνει την τιμή στόχο στα 11,6 ευρώ, από 13,0 ευρώ. Η μείωση αυτή γίνεται προκειμένου η νέα τιμή-στόχος να ενσωματώσει το αυξημένο ρίσκο της χώρας. Οι αναλυτές της UBS εξαίρουν τον ρόλο της διοίκησης του ΟΠΑΠ και σημειώνουν ότι τα νέα προϊόντα «Σκρατς» και VLTs, θα αναζωογονήσουν τα έσοδα και τα κέρδη του Οργανισμού. Επίσης, η UBS υπογραμμίζει το ισχυρό ταμειακό απόθεμα και τον μηδενικό δανεισμό του οργανισμού, γεγονός που του επιτρέπει να ασκήσει ισχυρή μερισματική πολιτική.
Έντυπη

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»