«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ» Ρίχνει το γάντι ο Βενιζέλος στον Γιώργο

«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ»

Ρίχνει το γάντι ο Βενιζέλος στον Γιώργο

Σε τροχιά ανοιχτού «εμφυλίου πολέμου» βρίσκεται ήδη το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος «ρίχνει το γάντι» στον Γιώργο Παπανδρέου καλώντας τον επί της ουσίας να εκφράσει με ξεκάθαρο τρόπο τις προθέσεις του για την «ώρα» της διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο από το Μνημόνιο και την προεδρική εκλογή.

Mε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος για τον Γ. Παπανδρέου
Mε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος για τον Γ. Παπανδρέου
«Κανείς δεν θα μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ από εγγυητή σταθερότητας σε παράγοντα αστάθειας, ιδίως τώρα που είναι ανοιχτά τα δύο μεγάλα θέματα: η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Ευ. Βενιζέλου κατά τη χθεσινή αναλυτική συζήτηση με στενούς συνεργάτες του για τα «καυτά» θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν, δε, ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έδειξε πως διατηρεί αμφιβολίες για το εάν οι παπανδρεϊκοί βουλευτές θα στηρίξουν τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις στο σύνολό τους, αλλά ακόμη και για τη στάση τους σχετικά με την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Μίλησε, άλλωστε, με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον πρώην πρωθυπουργό και τα παπανδρεϊκά στελέχη, θυμίζοντας τις «αθλιότητες» την 1η Σεπτέμβρη στο Ζάππειο εναντίον του, την κίνηση του Γ. Παπανδρέου -εν αντιθέσει με τον Κ. Σημίτη- να «κλωτσήσει» την επιχείρηση ενότητας. «Είναι προσβολή όλου του κόσμου του ΠΑΣΟΚ και υποτίμηση της δουλειάς που κάνουν κυρίως οι βουλευτές μας» τονίζεται στην άτυπη ενημέρωση της Χαριλάου Τρικούπη, όπου ειδικά για την παράταξη διαμηνύεται ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν να διαταράξει το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρα - και δεν θα παρακολουθήσουμε κανέναν στους προσωπικούς του σχεδιασμούς και στην έλλειψη αυτογνωσίας και ιστορικής μνήμης».
Η απόφαση του Ευ. Βενιζέλου είναι το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει κανονικά όλες τις διαδικασίες για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης - έστειλε εν τω μεταξύ μήνυμα στις Νομαρχιακές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ (που τάσσονται υπέρ της θέσης του Γ. Παπανδρέου για Ανοιχτό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ) ότι «δεν πρέπει να ασχολούνται με λάθος θέματα».
Από την άλλη πλευρά, συνεχίστηκε και χθες η δημόσια αντιπαράθεση στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Τάκης Ρήγας, Δημήτρης Καρύδης και άλλα βενιζελικά στελέχη έκαναν ευθεία επίθεση στον Γ. Παπανδρέου καταγγέλλοντάς τον για ρεβανσισμό, για μια λάθος κίνηση τη λάθος ώρα της κρίσιμης συγκυρίας για τη χώρα, ενώ ανοιχτά υπέρ της πρότασης του Γ. Παπανδρέου εκφράστηκε με δήλωσή του ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος και στο παρελθόν είχε ζητήσει Συνέδριο ΠΑΣΟΚ.
«Η πρόταση του Γ. Παπανδρέου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ξανά φωνή οι πολίτες που μας έχουν στηρίξει και εμπιστευτεί, αλλά τώρα έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τις τρέχουσες διεργασίες. Δίνει προοπτική για την επόμενη μέρα των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και σέβεται τις προτεραιότητες της χώρας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαχινίδης, για «ολοκληρωμένη και σημαντική πρωτοβουλία» μίλησε ο Γ. Ραγκούσης, ενώ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης συμφώνησε με την κίνηση του πρώην πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των προσεχών 24ώρων θα παρέμβει δημοσίως και ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έχει ως γνωστόν τοποθετηθεί στα όργανα του ΠΑΣΟΚ υπέρ της ανάγκης αναζωογόνησης του ΠΑΣΟΚ μέσω Συνεδρίου.
Το σίγουρο είναι ότι στελέχη ανά την Ελλάδα δημιουργούν πυρήνες με «σημαία» την πρόταση του Γ. Παπανδρέου.
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»