Σάλλας: Η συμφωνία με την τρόικα θα ολοκληρωθεί – Χρειάζεται σύνεση

Σάλλας: Η συμφωνία με την τρόικα θα ολοκληρωθεί – Χρειάζεται σύνεση

"Χρειάζεται σύνεση από όλους μας. Η Ελλάδα έχει κάνει τις μεγάλες της επιλογές, ξέρει πού ανήκει. Τα συμφέροντα, ευρωπαϊκά και ελληνικά, είναι ταυτισμένα"

1
Την πεποίθηση ότι η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, γρήγορα θα εκλείψει και η συμφωνία θα ολοκληρωθεί, εξέφρασε σήμερα Παρασκευή, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

"Χρειάζεται σύνεση από όλους μας. Η Ελλάδα έχει κάνει τις μεγάλες της επιλογές, ξέρει πού ανήκει. Τα συμφέροντα, ευρωπαϊκά και ελληνικά, είναι ταυτισμένα" τόνισε ο κ. Σάλλας.

Αναφερόμενος στην αβεβαιότητα που υπάρχει με αφορμή τη συνέχιση της συζήτησης για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, εκτίμησε ότι στη φάση που είναι η όλη διαδικασία, ασφαλώς και έχει αρκετά τεχνικά και νομικά προβλήματα, που θα πρέπει να επιλυθούν, ούτως ώστε να διευκολύνουν τις επόμενες φάσεις στο μέλλον¨, σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει μπει σε ένα δρόμο που το μέλλον μπορεί να είναι παραγωγικότερο και επωφελέστερο για τους πολίτες της.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μπορεί να λειτουργήσει ως φόβητρο για τις ξένες αγορές, ο κ. Σάλλας δήλωσε: ¨Η χώρα έχει δημοκρατία. Έχει υιοθετήσει τον πρώτο πυλώνα της Ευρώπης, που είναι η κοινοβουλευτική δημοκρατία. Άρα λοιπόν, είναι ανοιχτή η πόρτα σε αυτούς που πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ο δεύτερος μεγάλος πυλώνας είναι η αγορά, για την υποστήριξη της ανάπτυξης, της εξέλιξης και της τεχνολογίας. Επομένως εγώ δεν ανησυχώ για τίποτα στην περίπτωση που υπάρχουν υιοθετημένες και εφαρμοζόμενες οι βασικές ευρωπαϊκές αρχές¨.

Σε σχέση με το πλαίσιο ρύθμισης των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων και αν αυτό χρειάζεται βελτιώσεις, ο κ. Σάλλας επισήμανε ότι ο νόμος που έχει ψηφιστεί ¨διευκολύνει πάρα πολύ στο να επιλυθούν δεκάδες χιλιάδες προβλημάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων¨.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών σημείωσε: ¨Νομίζω ότι γίνονται σημαντικά βήματα και από τις τράπεζες, ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ή όχι¨.



Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/270345/sallas-i-sumfonia-me-tin-troika-tha-oloklirothei-hreiazetai-sunesi/#ixzz3KNae4jzc
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Comments

lornion said…
ρεαλιστική τοποθέτηση και επι πλέον αποδεκτή.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc