Βουλή: Διεκόπη εν μέσω εντάσεων η συζήτηση για ΟΛΠ ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Βουλή: Διεκόπη εν μέσω εντάσεων η συζήτηση για ΟΛΠ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σε κλίμα μεγάλης έντασης, και με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, τόσο μετά την δημοσιοποίηση των ενστάσεων της κινεζικής εταιρείας Cosco αναφορικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την κύρωση της συμφωνίας για τον ΟΛΠ, όσο και εξαιτίας των αντιδράσεων σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, άρχισε νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία.
Ενδεικτικό της έντασης είναι το γεγονός ότι λίγο μετά την έναρξη της, η συνεδρίαση διεκόπη, με προοπτική να αρχίσει εκ νέου μετά από δύο ώρες.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας υπεραμυνόμενος εκ νέου της δυνατότητας της κυβέρνησης να προβαίνει σε αλλαγές του προς κύρωση νόμου, υποστήριξε ότι προκειμένου να αρθεί το διαφαινόμενο αδιέξοδο, μελετώνται και θα παρουσιαστούν στην εθνική αντιπροσωπεία «νομοτεχνικές βελτιώσεις», που θα κάμπτουν τις κινεζικές ενστάσεις.
Ωστόσο, τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και άλλα κόμματα, αντέδρασαν λέγοντας πως αν επέλθουν αλλαγές στη βάση των όσων αναφέρει η Cosco στην επίμαχη επιστολή της, δεν θα πρόκειται για «νομοτεχνικές», αλλά για αλλαγές ουσίας, και κατήγγειλαν την κυβέρνηση για παραπλάνηση του Κοινοβουλίου.
Μάλιστα ορισμένες πλευρές ζήτησαν τη διακοπή της συνεδρίασης, πρόταση που εν τέλει έγινε αποδεκτή, προκειμένου ο υπουργός να παρουσιάσει, με την επανέρναρξή της, τις αλλαγές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου Φωτεινής Βάκη αντέδρασε κάνοντας λόγο για «σπέκουλα» της αντιπολίτευσης και κατηγόρησε τους αντιδρώντες ότι με τη στάση τους δείχνουν να στηρίζουν τους δικηγόρους της κινεζικής εταιρείας.
«Σας καλώ να σταματήσετε τη σπέκουλα», σχολίασε σε υψηλούς τόνους εμφανώς ενοχλημένος από την κατάσταση ο κ. Δρίτσας. «Διαλέξτε με ποιά μεριά είστε: με την πλευρά της σωστής νομοθέτησης, ή με άλλες απόψεις», πρόσθεσε.
Η συζήτηση σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία αργά το βράδυ απόψε, ώστε να υπάρχει ως ψηφισμένος νόμος η παραχώρηση του ΟΛΠ στις πρωθυπουργικές αποσκευές όταν αναχωρήσει αύριο ο κ. Αλ. Τσίπρας για επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»