Μπορεί να υπάρχει ζωή στο διάστημα


Μοιραστείτε το

Επιστήμονες της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος (ΝΑSA) ανακοίνωσαν τον εντοπισμό πολυσύνθετου συστατικού στη σκόνη κομήτη που μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι υπάρχει ζωή πέρα από τη Γη.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό Επιστήμη των Μετεωριτών και Πλανητών (Meteoritics and Planetary Science)αναφέρει ότι εμπειρογνώμονες της ΝΑSΑ βρήκαν το αμινοξύ γλυκίνη σε σκόνη και αέρια που προήρθαν από τον κομήτη με την ονομασία Ουάιλντ-2.

Το διαστημικό σκάφος Στάρνταστ της NASA συνέλεξε δείγματα όταν από την τροχιά του περάσε ο κομήτης.

O ανώτερος αστροβιολόγος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος Καρλ Πίλτσερ δήλωσε ότι η ανακάλυψη αυτή στηρίξει το επιχείρημα ότι η ζωή στο διάστημα μπορεί να μην είναι σπάνιο φαινόμενο.

Τα αμινοξέα αποτελούν τα δομικά θεμέλια της ζωής. Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 20 αμινοξέα τα οποία συνδυάζονται με διαφορετικούς τρόπους για να σχηματίσουν εκατομμύρια πρωτεΐνες. Εμπειρογνώμονες λένε ότι εξέτασαν το συγκεκριμένο αμινοξύ για να είναι σίγουροι ότι δεν προήρθε από τη Γη και επισημαίνουν ότι η γλυκίνη του κομήτη περιέχει ισότοπο άνθρακα πoy δείχνει ότι προήλθε απο τον κομήτη.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc