Αποτυχία θεωρούν οι Κύπριοι τις διαπραγματεύσεις για το Eurogroup

Ποσοστό 73% πιστεύει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυπριακή αντιπροσωπία «Απέτυχε να διασφαλίσει μια καλή συμφωνία».

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
ΔιαφημίσειςLenovo® ThinkPad™ DealsSave up to 15% on select ThinkPads w/ Intel® Core™, Sale Ends 3/17 !www.Lenovo.com/Canada/Free_ShippingWhy Use TurboTax®?Maximum Refund Guaranteed, Fast, Easy. It's Canada's #1 Tax SoftwareTurboTax.Intuit.ca/Best-Tax-Program
Ως αποτυχία του Κυπρίου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και της διαπραγματευτικής του ομάδας χρεώνεται από τους πολίτες η μη διασφάλιση μιας καλής συμφωνίας στη σύνοδο του Eurogroup, σύμφωνα με έρευνα που έκανε σήμερα ο οργανισμός Insight Market Research (IMR) - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η Insights Market Researchείναι μέλος της ESOMAR.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε σήμερα 17 Μαρτίου 2013 με συνολικό δείγμα 600 ατόμων, καταδεικνύει ότι η πρώτη αντίδραση των Κυπρίων κάθε άλλο παρά θετική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Επιπλέον, η έρευνα καταγράφει την άποψη των Κυπρίων αναφορικά με το τι πρέπει να πράξει η Βουλή των Αντιπροσώπων στην αυριανή ολομέλεια του σώματος, το ποιες τροποποιήσεις επιθυμούν σε περίπτωση που η Βουλή υιοθετήσει τις αποφάσεις του Eurogroup, αλλά και την άποψη των Κυπρίων κατά πόσον επιθυμούν ή όχι την παραμονή της χώρας στη ζώνη του Ευρώ.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα εάν πιστεύετε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυπριακή αντιπροσωπία «Πέτυχε ότι καλύτερο μπορούσε» ή «Απέτυχε να διασφαλίσει μια καλή συμφωνία» ποσοστό 27% τάσσεται υπέρ του ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυπριακή αντιπροσωπία «Πέτυχε ότι καλύτερο μπορούσε», ενώ ποσοστό 73% πιστεύει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυπριακή αντιπροσωπία «Απέτυχε να διασφαλίσει μια καλή συμφωνία».

Στο ερώτημα «κατά την άποψη σας τι πρέπει να κάνει αύριο η Βουλή: να εγκρίνει ή να απορρίψει το κούρεμα των καταθέσεων;» ποσοστό 71% θεωρεί ότι η Βουλή πρέπει να απορρίψει το κούρεμα των καταθέσεων ενώ αντίθετη άποψη έχει το 29%.

Σε περίπτωση έγκρισης της πρότασης από την Βουλή η κύρια βελτίωση που θα επιθυμούσε να δει η πλειοψηφία (72%) των Κυπρίων είναι «Να μην επηρεαστούν οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Euro». Ένα μικρότερο ποσοστό (19%) η βελτίωση που θα επιθυμούσε να δει είναι «Σε περίπτωση ζημιών από τα ομόλογα των τραπεζών που θα δοθούν, να αντισταθμιστούν οι ζημιές από την Κυβέρνηση με κάποιο λογικό επιτόκιο».

Τέλος, η πλειοψηφία των Κυπρίων (62%) θεωρεί ότι παρά τα σημερινά δεδομένα η Κύπρος θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Ένα ποσοστό (28%) θεωρεί ότι θα πρέπει η Κύπρος να βγει εκτός ευρωζώνης και να επιστρέψει στην λίρα.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/226629/apotuhia-theoroun-oi-kuprioi-tis-diapragmateuseis-gia-to-eurogroup-/#ixzz2NpaidVBN
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»