ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ντάισελμπλουμ: Από την εκτροφή χοίρων στην κορυφή του Eurogroup

Ντάισελμπλουμ: Από την εκτροφή χοίρων στην κορυφή του Eurogroup
Καταιγισμό αρνητικών δημοσιευμάτων προκάλεσαν οι δηλώσεις του νέου προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για το “κούρεμα” των καταθέσεων.
“Δεν έχει καμία προηγούμενη εμπειρία στα δημόσια οικονομικά. Σπούδασε αγροτική οικονομία” σχολίασε το BBC, τονίζοντας το γεγονός ότι ο 47χρονος Ολλανδός διατηρεί φάρμα εκτροφής χοίρων.
Η Wall Street Journal έγραψε ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα άσημου πολιτικού που βρέθηκε από την αφάνεια στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πόστο χάρη στους στενούς δεσμούς του με το Βερολίνο. Ανέφερε επίσης ότι ο διορισμός του εξυπηρέτησε έναν ακόμη σκοπό: δεν θα ήταν ο άνθρωπος που θα έσπαγε τα αυγά...
Το Blog των Financial Times ζήτησε την παραίτησή του υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να “ξεσκονίσει” τα αγγλικά του. “Είναι ο Ντάισελμπλουμ επικίνδυνα ειλικρινής ή ειλικρινά επικίνδυνος;”, αναρωτήθηκε το CNBC.
Το γερμανικό Spiegel καυτηρίασε το γεγονός ότι υπό την προεδρία του το Eurogroup υπέπεσε στο χειρότερο λάθος της ιστορίας του, προσθέτοντας ότι δεν είναι καλό σημάδι όταν ένας πολιτικός “ανασκευάζει” τις αρχικές του δηλώσεις.
Ποιος είναι:
*Γεννήθηκε στο Αϊντχόβεν το Μάρτη του '66 και με τη σύντροφό του απέκτησε δύο παιδιά. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός ευρωβουλευτών του ολλανδικού Εργατικού Κόμματος.
*Η ... ειδικότητά του είναι η γεωργία! Σπούδασε αγροτική οικονομία. Υπήρξε σύμβουλος του ολλανδικού υπουργείου Γεωργίας την περίοδο 1996-98. Διετέλεσε επίσης εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος.
*Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2000. Ήταν άγνωστος στη χώρα του μέχρι που άρχισε να κριτικάρει το σεξ και τη βία στα βιντεοπαιχνίδια σε συνεντεύξεις στην τηλεόραση.
*Οι δεσμοί του με το Εργατικό Κόμμα – και όχι η εξειδίκευση σε οικονομικά θέματα – τον έφεραν τον περασμένο Νοέμβριο στη θέση του υπουργού Οικονομικών.
*Η φιλία του με τον Β. Σόιμπλε και το ολλανδικό του “διαβατήριο” (προέρχεται από χώρα του Βορρά με αξιολόγηση ΑΑΑ) τον οδήγησαν με την “ευλογία” της Μέρκελ στην προεδρία του Eurogroup.  HMERHSIA

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»