ΑΠΟΨΕΙΣ


Η ευθύνη της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας

Η δραματική τροπή των εξελίξεων είχε πολλούς πρωταγωνιστές αφότου ξέσπασε η οικονομική κρίση. Αυτή η συζήτηση μπορεί να γίνει αύριο.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
ΔιαφημίσειςLenovo® Official StoreLaptops Designed for Doers w/ Intel® Core™, Order yours Today!www.lenovo.com/Canada/Free_ShippingCompare TFSA AccountsFind the Best TFSA Accounts in From All the Major Banks in CanadaRateSupermarket.ca/TFSA
Οι εξελίξεις στην Κύπρο είναι δραματικές. Αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας - της κυβέρνησης και των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή - να καταλήξουν τις επόμενες ώρες σε αποδεκτή με την Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνία για τη στήριξη της κυπριακής οικονομίας.

Οι κύπριοι πολίτες έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι η καθυστέρηση έχει βουλιάξει τη χώρα στην αβεβαιότητα και τώρα επιφέρει καίρια οικονομικά πλήγματα. Είναι απαίτηση ο κυπριακός πολιτικός κόσμος να συμβάλει έστω και την υστάτη για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Αποτελεί πρωτοφανή αθλιότητα αυτές τις δύσκολες ώρες η αναπαραγωγή του πολιτικού ρεβανσισμού που διακατέχει από καιρό το κομματικό σύστημα. Η πρακτική αυτή συνιστά τη χειρότερη συνεισφορά στον τόπο. Είναι μια προπαγάνδα που θέλει απλώς να συντηρήσει, ακόμα και πάνω στα ερείπια της κυπριακής οικονομίας, ένα σύστημα ανίκανο να ανταποκριθεί στις αγωνίες των πολιτών.

Η δραματική τροπή
 των εξελίξεων είχε πολλούς πρωταγωνιστές αφότου ξέσπασε η οικονομική κρίση. Αυτή η συζήτηση μπορεί να γίνει αύριο. Σήμερα ο κάθε πολίτης είναι διατεθειμένος να συμβάλει όπως μπορεί για να σωθεί ο τόπος. Ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης και τα πολιτικά κόμματα έχουν αντίστοιχα μια και μόνο ευθύνη: να στηρίξουν ενεργά και έμπρακτα συμφωνία στο Eurogroup που θα ανακόψει την άτακτη χρεοκοπία. Η κοινή γνώμη χρειάζεται μια υπεύθυνη πολιτική ηγεσία, η οποία μπροστά σε επώδυνες αποφάσεις θα ενεργεί και θα κατευθύνει με νηφαλιότητα τη χώρα. Η μεγαλύτερη παρακμή θα είναι να πιστεύουν ορισμένοι ότι πάνω στα ερείπια θα στήσουν τον επόμενο κύκλο της αντιπαράθεσής τους.

Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας ήταν γνωστός σε όλους τους πολιτικούς. Ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα δεν απέτρεψαν την κατάρρευση μίας μεγάλης τράπεζας, την ακαριαία απώλεια τμήματος του εθνικού πλούτου και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Τώρα βρίσκεται σε κίνδυνο και η μεγαλύτερη τράπεζα. Το επόμενο στάδιο θα είναι η άτακτη χρεοκοπία. Πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί και αυτό θα γίνει με συντονισμένους χειρισμούς και την έγκριση των Βρυξελλών.

*Ο Κυριάκος Πιερίδης είναι δημοσιογράφος, πρόεδρος του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας στην Κύπρο (ΟΠΕΚ)


Πηγή: http://www.skai.gr/news/opinions/article/227320/i-euthuni-tis-kupriakis-politikis-igesias/#ixzz2OZuVjPt4
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc