Τσίπρας της Ρίγας και Τσίπρας της Καισαριανής

Τσίπρας της Ρίγας και Τσίπρας της Καισαριανής

15:53
Opening quote
Σε μια δύσκολη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι υπό διάλυση, που οι μισοί μιλάνε για ρήξη και δραχμή και οι άλλοι μισοί πότε θα φορέσει τη γραβάτα ο Αλέξης, ο πρωθυπουργός μίλησε και απλά… δεν είπε τίποτε.

Σκεφτείτε την εικόνα του Γιούνκερ να εξευτελίζει τον Τσίπρα βάζοντάς του γραβάτα, σε μια ιδιαίτερα συμβολική κίνηση, και τον πρωθυπουργό να μιλά με το γνωστό μάγκικο υφάκι στην Κεντρική Επιτροπή και βγάλτε τα συμπεράσματά της.
Τον Τσίπρα εξωτερικού, που προσκυνάει τη Μέρκελ την οποία θα έδιωχνε κακήν κακώς, και τον Τσίπρα της Καισαριανής που κάνει τσαμπουκάδες ότι δήθεν δεν θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις, δεν θα δεχθεί εξευτελιστικούς όρους ότι θα ζητήσει αναπτυξιακά πακέτα και άλλες τέτοιες ανοησίες.
Τσίπρας της Ρίγας και Τσίπρας της Καισαριανής, λοιπόν, και όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει που πάει η χώρα. Σε μια δύσκολη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι υπό διάλυση, που οι μισοί μιλάνε για ρήξη και δραχμή και οι άλλοι μισοί πότε θα φορέσει τη γραβάτα ο Αλέξης, ο πρωθυπουργός μίλησε και απλά… δεν είπε τίποτε. Λες και οι λογογράφοι του είχαν απεργία και πήραν παλιές ομιλίες, έκαναν συρραφή και τις σέρβιραν στους χαχόλους της ψευτοαριστεράς μπας και μαζευτεί το μπουλούκι.
"Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας σκληρής και επίπονης περιόδου. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν, ούτε για την κυβέρνηση ούτε για τον ελληνικό λαό", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. ”Τιμούμε τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, αναμένουμε το ίδιο να κάνουν και οι εταίροι. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις και ακρότητες. Όχι απλώς γιατί δεν πιστεύουμε σε αυτές, αλλά γιατί τις θεωρούμε ακραία αντιαναπτυξιακές", σημείωσε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει: "Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε υποχωρήσεις, εμείς έχουμε κάνει το χρέος μας, απαιτούμε και από την Ευρώπη να κάνει το ίδιο. δεν μπορεί στους κόλπους της Ευρώπης να ασκούν επιρροή πρόσωπα που υπονομεύουν το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα”.
Δηλαδή σύμφωνα με τον Τσίπρα, είναι έτοιμοι να κάνουν την κωλοτούμπα, είναι έτοιμοι να γίνουν Κομανέντσι αλλά ζητά να γίνουν και οι δανειστές… λουλουδούδες στο σκυλάδικο της Αριστεράς. Πώς να γίνουν όμως οι Θεσμοί ό,τι θέλει ο Τσίπρας όταν τον έχουν στριμώξει στη γωνία; Κι όταν τέσσερις μήνες δημιουργικής καταστροφής φέρνουν πιο σκληρά μέτρα;
Από την άλλη ο πρωθυπουργός έστειλε και μήνυμα στους εσωκομματικούς αντιπάλους, αλλά με τέτοιο τρόπο που μοιάζει με τις απειλές… τύπου «θα σκίσω κανένα καλτσόν».
"Σε αυτές τις τελευταίες ημέρες πριν τη συμφωνία, όσοι μπορούν να συμβάλλουν ας το κάνουν, οι άλλοι ας σιωπήσουν", υπογράμμισε με νόημα, κάνοντας σαφώς λόγο για κύκλους και πρόσωπα που σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Δεσμεύτηκε δε -απευθυνόμενος ουσιαστικά στην εσωκομματική αντιπολίτευση- ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν πρόκειται στη διαπραγμάτευση να δεχθεί εξευτελιστικά μέτρα, ούτε για την παράταξη ούτε τον λαό.
Ποια είναι τα συμφέροντα και οι κύκλοι; Μήπως ο Λαφαζάνης, η Ζωή, ο Λαπαβίτσας, ο Νταβανέλος, ο Στρατούλης; Γιατί δεν τολμά να πει ονόματα και να ξεμπροστιάσει όσους σαμποτάρουν την ευκαιρία που έχει η Ελλάδα να μη χρεοκοπήσει; Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να πει τα πράγματα με το όνομά τους; Ποιοι επιχειρηματίες (από εκείνους που δεν τον στηρίζουν) θέλουν να καταρρεύσει η χώρα; Ποιοι είναι το λόμπι της δραχμής που τόσο πιστά ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί;
Επίσης, ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει ουσιαστικά επιτευχθεί συμφωνία για σαφώς χαμηλότερα πλεονάσματα του προϋπολογισμού, τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια, σε σύνδεση με την ανάπτυξη της οικονομίας.
Περιγράφοντας την επιδιωκόμενη συμφωνία, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο τόσο για αναδιανομή του πλούτου υπέρ των πιο αδύναμων, αλλά και για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο δεν είναι βιώσιμο. Έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στη σύγκρουση που πρέπει να γίνει στο εσωτερικό με την εγχώρια ολιγαρχία, υποστηρίζοντας ότι "ο αντίπαλος, ίσως και ο πιο σκληρός, ίσως βρίσκεται εντός συνόρων", κάνοντας λόγο για ένα λόμπι που είδε την ισχύ και την εξουσία του να αυξάνεται κατακόρυφα, ειδικά την πενταετία του Μνημονίου.
"Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, η επιτυχία ή η αποτυχία της πρώτης αριστερής κυβέρνησης, θα κριθεί στο εσωτερικό, στη σύγκρουση με αυτά τα συμφέροντα", είπε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας ορισμένες από τις επόμενες κινήσεις του. Υπογράμμισε δε ότι ο αγώνας αυτός έχει ξεκινήσει και γι' αυτό, έχει ξεκινήσει η "λυσσαλέα αντίδραση" από τις δυνάμεις που έχουν αναλάβει απευθείας την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, χωρίς πολιτικούς διαμεσολαβητές.
"Είναι οι γνωστοί ολιγάρχες που λυμαίνονται τη χώρα μας", είπε. "Δεν είναι καθόλου τυχαία η καθημερινή επίθεση που δεχόμαστε από τα μέσα της διαπλοκής". "Η παράταξή μας δεν λογαριάζει τέτοιο εκφοβισμό ή φαιά προπαγάνδα. Οι ολιγάρχες ήρθε η ώρα να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν (...) Το δίκιο θα το επιβάλλουμε είτε έτσι είτε αλλιώς. Έχουμε μπροστά μας τέσσερα χρόνια παρά τέσσερις μήνες", τόνισε ο κ. Τσίπρας, καταχειροκροτούμενος.
Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε και σε εκείνους που, όπως είπε, διακινούν το μύθο ότι η κυβέρνηση έχει ξεχάσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Αναφέρθηκε δε στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης -όπως είναι οι 100 δόσεις που δίνουν αναγκαίες ενέσεις ρευστότητας στα δημόσια ταμεία- παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία για τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αναφορικά με τις οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σημείωσε την αποκατάσταση ορισμένων από τις αδικίες στον δημόσιο τομέα, όπως η αποκατάσταση των απολυμένων καθαριστριών, αλλά και την κατάργηση του 5ευρου για τα δημόσια νοσοκομεία και τον προγραμματισμό 4.500 προσλήψεων στην Υγεία. Υπενθύμισε τα κονδύλια που προβλέπονται από το πρόγραμμα Γιούνκερ, ενώ έκανε ειδικά αναφορά στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ που, όπως είπε, στόχο έχει την αντικειμενική, δημοκρατική και έγκυρη ενημέρωση. "Η ΕΡΤ έπρεπε ήδη να λειτουργεί και να αποτελεί αντίπαλο δέος. Έχουμε ήδη καθυστερήσει", είπε ο πρωθυπουργός. "Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, καμία άλλη κωλυσιεργία", είπε ο πρωθυπουργός, σε μια "αιχμή" που εκτιμάται ότι κατευθυνόταν κατά της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
"'Έχουμε πολλά να κάνουμε μπροστά μας. Αυτό που απαιτείται είναι συνευθύνη, αλληλεγγύη και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Να μην ξεχνάμε ότι ο λαός για πρώτη φορά εμπιστεύθηκε την Αριστερά και δεν πρέπει να τον απογοητεύσουμε. Έχουμε ηθική και πολιτική υποχρέωση να το κερδίσουμε αυτό το στοίχημα και θα το κερδίσουμε", κατέληξε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος σαφέστατα στην εσωκομματική αντιπολίτευση και σε όσους εξετάζουν το ενδεχόμενο καταψήφισης της όποιας συμφωνίας με τους δανειστές.
Και πάλι του φταίνε οι… ολιγάρχες. Γιατί δε μιλά για τους μεγαλοδημοσιογράφους που έχουν γίνει παπαγαλάκια της κυβέρνησης; Γιατί δε μιλά για τη φαιά προπαγάνδα της Αριστεράς με τα τρολ στα ηλεκτρονικά μέσα και με τους πληρωμένους κονδυλοφόρους της… επανάστασης; Γιατί δε μίλησε για υποκλοπές ή για στοχοποιήσεις;
Και κυρίως γιατί δε μίλησε για τον ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο, τη 13η σύνταξη, τις αλλαγές στον ΦΠΑ; Αυτά δεν ήταν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης; Αυτά γιατί τα ξέχασε;
Αλλά είπαμε, άλλος Τσίπρας μέσα, κι άλλος έξω.antinews

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc