Τζακ Λιού: Η Ελλάδα δεν έχει κάνει όσα απαιτούνται για να υπάρξει συμφωνία

Τζακ Λιού: Η Ελλάδα δεν έχει κάνει όσα απαιτούνται για να υπάρξει συμφωνία

Ενας κακός υπολογισμός μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση του προβλήματος
Τζακ Λιού: Η Ελλάδα δεν έχει κάνει όσα απαιτούνται για να υπάρξει συμφωνία
εκτύπωση  

«Ενας κακός υπολογισμός μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση του προβλήματος στην Ελλάδα» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου στέλνοντας έτσι νέο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους δανειστές.

«Ουδείς δεν θα πρέπει να τρέφει αυταπάτες ότι μπορεί να προβλέψει την έκβαση μιας βαθιάς ελληνικής κρίσης» σημείωσε ο Τζακ Λιου απαντώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι ότι «ένας κακός υπολογισμός μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση του προβλήματος».

Παράλληλα ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως «η ελληνική πλευρά δεν έχει κάνει όσα απαιτούνται για να υπάρξει συμφωνία», ενώ επεσήμανει ότι η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει δύσκολες πολιτικές που θα ήταν δύσκολες για κάθε κυβέρνηση

Παράλληλα, σε ένα έμμεσο μήνυμα προς το ΔΝΤ, σημείωσε πως θεσμοί όπως το Ταμείο πρέπει να επιδεικνύουν επαρκή ευελιξία ώστε να αποφεύγονται άσκοπες κρίσεις, εφόσον η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως είναι στο συμφέρον όλων να βρεθεί μια λύση στην ελληνική κρίση.

Οι δηλώσεις του κ. Λιού έγιναν δυο ημέρες πριν την σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των G7, στη Δρέσδη την Παρασκευή.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»