Email Σύγκρουση «λευκής επιταγής» και «Αριστερής παρένθεσης» στη ΝΔ

Σύγκρουση «λευκής επιταγής» και «Αριστερής παρένθεσης» στη ΝΔ

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
SAMARAS
Συνθήκες ανοιχτής μετωπικής σύγκρουσης διαμορφώνονται στο εσωτερικό της ΝΔ, με τον Αντώνη Σαμαρά στις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του επιχειρηματολογεί - έστω και συγκεκαλυμμένα - υπέρ της απόρριψης της συμφωνίας που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση.
Η ηγεσία της Συγγρού φαίνεται πως μπορεί δημοσίως να άφησε κατά μέρος της θεωρία περί «Αριστερής παρένθεσης», φαίνεται όμως πως αποτελεί ακόμα ζωτικό κομμάτι της στρατηγικής της, εξ ου και ο κ. Σαμαράς εκτιμά είτε στις ομιλίες του είτε στις κατ´ ιδίαν συνομιλίες του ότι είναι ακόμα ανοιχτό να μην υπάρξει καν συμφωνία με τους εταίρους και από την άλλη, ο Πρωθυπουργός να υποχρεωθεί από τα γεγονότα να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ή ακόμα και δημοψήφισμα.
Το κλίμα αυτό που επιχειρεί να διαμορφωθεί στη ΝΔ φέρνει σε θέσεις μάχης άλλα κορυφαία στελέχη που από την πρώτη στιγμή έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι το κόμμα τους θα πρέπει να βάλει πλάτη και να ψηφίσει τη συμφωνία, βάζοντας - όπως υπερτονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη - την σωτηρία της χώρας πάνω από την παράταξη.
Ενδεικτικά του κλίματος είναι όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα τηςσυνδιάσκεψης στην Κρήτη, όπου εμφανίστηκε εγγυητής της παράταξης μιλώντας διαρκώς για μια «ευρωπαϊκή δύναμη μεταρρυθμίσεων», άλλα δίνοντας και τη δική του απάντηση στους εσωκομματικούς του αμφισβητίες σημειώνοντας με νόημα ότι «κάποιοι τη Ν.Δ την πολεμάνε ακόμη, γιατί άντεξε όταν όλα τα άλλα κατέρρεαν και γιατί παραμένει μεγάλη εγγύηση για την πορεία στην Ευρώπη, κάποιοι θα ήθελαν η παράταξη μας να μην έχει αντέξει. Κάποιοι τη χτυπούν. Μερικοί, ελάχιστοι, και μέσα από την παράταξη έχουν προσχωρήσει σε αυτή τη λογική και παίζουν προσωπικά πολιτικά παιχνίδια, γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτά είναι δωράκια που κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δε το συγχωρεί κανείς».

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»