Πολ Μέισον: Έρχεται η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

PROTOTHEMA

Πολιτική

Τι γράφει στο προσωπικό του blog ο δημοσιογράφος

Πολ Μέισον: Έρχεται η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Πολ Μέισον
Πολ Μέισον
ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου  

Τι γράφει για την 39χρονη, σπουδαγμένη στη Σορβόνη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τι ανάρτησε σχετικά με το διαπληκτισμό που είχε η πρόεδρος της Βουλής με αστυνομικό

Στην ελληνική οικονομία αναφέρεται ο Πολ Μέισον, ο δημοσιογράφος του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Channel 4, με ένα άρθρο που ανέβασε στο προσωπιό του blog και αναρτήθηκε μέσω του Channel 4.



Ο ίδιος αναφέρεται στη διαπίστωση του ΔΝΤ, πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να βρει τα 11 δισ. ευρώ που πρέπει να καταβάλλει -σε δόσεις- η ελληνική κυβέρνηση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μέχρι το τέλος του Αυγούστου, καθώς «ξεμένει από λεφτά».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης στο Channel 4, αν θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο να καταβάλει 350 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ (στις 5 Ιουνίου) ή να πληρώσει συντάξεις και μισθούς, θα επιλέξει το δεύτερο.

Ωστόσο, εν μέσω οικονομικής ασφυξίας και έντονων πιέσεων από την αριστερή πλατφόρμα, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διασπαστεί προκειμένου να διασώσει τη χώρα, υποστηρίζει ο Πολ Μέισον.

Σύμφωνα με το γνωστό δημοσιογράφο, το πιο πιθανό σενάριο περιλαμβάνει την παραίτηση του Γ. Βαρουφάκη μπροστά στο ενδεχόμενο ενός «ανέντιμου» συμβιβασμού, τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την στήριξή του από το κεντρώο Ποτάμι. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους, καθώς και μία σταδιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν κεντροαριστερό πολιτικό φορέα.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλα σενάρια... Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μέισον, το πρώτο και σημαντικότερο αφορά σ τη Ζωή Κωσταντοπούλου. Το άρθρο υποστηρίζει ότι η «39χρονη, σπουδαγμένη στη Σορβόνη, πρόεδρος της Βουλής, και η παραδοχή της πως η σύσταση της Επιτροπής Αλήθειας είναι "νομικό μας καθήκον", υποδεικνύει πως υπάρχει περίπτωση το κοινοβούλιο να διαγράψει τμήμα του χρέους κάνοντας το έργο της κυβέρνησης αδύνατο», γράφει ο Μέισον, επικαλούμενος όσα δήλωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη που του παραχώρησε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πολ Μέισον κάνει αναφορά και στο «διαπληκτισμό» που είχε η κυρία Κωνσταντοπούλου με αστυνομικό έξω απο τη Βουλή, την Τετάρτη, παραθέτωντας το βίντεο και γράφοντας: «Δεν χρειάζεται να ξέρεις τη γλώσσα για να πιάσεις το "πνεύμα"». Μάλιστα, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και το σκίτσο του Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή»:


To άρθρο υπογραμμίζει τη δύναμη της μεσαίας κοινωνικής τάξης που τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ με κάθε κόστος, τονίζοντας πως και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ όλο και περισσότεροι επεξεργάζονται το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.

Δείτε τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη:

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»