«Σχήμα λόγου» επικίνδυνο για την Δημοκρατία

«Σχήμα λόγου» επικίνδυνο για την Δημοκρατία

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
KONSTANTOP1
​Σε πρόσφατη δήλωσή της η Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.​ ​Κωνσταντοπούλου είπε ότι η προεκλογική υπόσχεση της σημερινής κυβέρνησης​ ​ότι «θα σκίσει με ένα νόμο τα μνημόνια» ήταν απλώς ένα... «σχήμα λόγου». Αν​ ​αυτό δεν είναι προκλητικός εμπαιγμός στα μάτια όσων πίστεψαν τις βουλιμικές​ ​υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τότε μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Και​ ​μάλιστα ένα πολύ επικίνδυνο ανέκδοτο.
Η ομολογία της κ. Κωνσταντοπούλου προσγειώνει στην οδυνηρή πραγματικότητα​ ​όσους κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και τους μήνες που ακολούθησαν​ ​μέχρι σήμερα, επέλεξαν να βαυκαλίζονται για την ικανότητα μίας υπό πτώχευση​ ​χώρας να επιβάλλει μονομερώς τους κανόνες ενός παιχνιδιού με πολλούς​ ​παίχτες ετερόκλιτων συμφερόντων. Είναι όμως η κυνικότητα αυτής της​ ​ομολογίας μία μόνο ανοιχτή παραδοχή κοροϊδίας εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων​ ​που πίστεψαν στις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν... τέλος των μνημονίων;
Δυστυχώς αυτή η ομολογία ενέχει κάτι περισσότερο οδυνηρό και εν δυνάμει επικίνδυνο για την πολιτική σταθερότητα της χώρας και εν τέλει τον ίδιο τον Κοινοβουλευτισμό μας. Η διάψευση των προσδοκιών τις οποίες καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά θα ρίξει και το τελευταίο ανάχωμα εμπιστοσύνης από τους πολίτες συλλήβδην για το πολιτικό μας σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει βαριά την πολιτική και θεσμική ευθύνη για την πλήρη και οριστική απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος από όλους εκείνους που πίστεψαν ότι όσα υποσχόταν​ ​προεκλογικά δεν ήταν «σχήμα λόγου».
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι - σχετικά σύντομα μάλιστα- θα πληρώσει με το ίδιο νόμισμα τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που έταζε προεκλογικά ότι «θα σκίσει τα μνημόνια», ότι «θα κουρέψει το ελληνκό χρέος» ή ότι θα «κάνει τις αγορές να χορεύουν πεντοζάλι». O άμεσος κίνδυνος είναι το επόμενο καταφύγιο των αγανακτισμένων και εξαγριωμένων ψηφοφορων από τις απατηλές υποσχέσεις του​ ​ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί εκτός του δημοκρατικού τόξου.
Η εξήγηση είναι απλή: ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να παρουσιάσει την ανευθυνότητα της προεκλογικής ρητορικής​ ​του ως αντισυστημικότητα. Όσο αυτή η ρητορική του με την οποία πολιτεύτηκε​ ​αποδομείται, τόσο καταρρακώνεται έτσι περαιτέρω η αξιοπιστία του πολιτικού​ ​μας συστήματος, πάνω στην οποία επενδύει κατά κόρον το αυτοπροβαλλόμενο ως​ ​«αντισυστημικό» αλλά κατά βάση αντιδημοκρατικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής,που είναι έτοιμο να εκμεταλλευτεί την συνολική​ ​πολιτική απαξίωση των​ ​πάντων. Διότι όταν οι ελπίδες μίας κοινωνίας που ασφυκτιά διαψεύδονται με​ ​κυνισμό εξαιτίας της επιπόλαιης ανευθυνότητας αυτού που τις καλλιέργησε,​ ​στην συνείδηση του κόσμου δυστυχώς όλοι καθίστανται υπόλογοι. Και όσο​ ​περισσότερες είναι οι ελπίδες που διαψεύδονται, τόσο οδυνηρότερη είναι η​ ​απογοήτευση από τους πολίτες, η οποία γεννά τον θυμό και τον ωθεί σε​ ​ακραίες «μη λύσεις».
Όταν ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνη Σαμαράς κατ' επανάληψη τους τελευταίους μήνες​ ​έχει δηλώσει ότι «η παράταξή μας είναι εδώ για να στηρίξει την εθνική προσπάθεια, όχι όμως για να γίνει δεκανίκι της κυβέρνησης» , δεν το κάνει τυχαία. Η ΝΔ αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και ξέρει ότι ο φανατισμός μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ,​ ​όπως επίσης και ο μικρομεγαλισμός με τον οποίον επένδυσε την προεκλογική​ ​του ρητορική είναι ο λάκκος που μόνη της έσκαψε η σημερινή κυβέρνηση όλο το​ ​διάστημα πριν τις εκλογές και όπου με μαθηματική ακρίβεια θα πέσει μέσα σε​ ​αυτόν. Ρόλος της ΝΔ είναι αυτές οι παγίδες που μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε​ ​για τον εαυτό του, να μην επιτρέψει να γίνουν παγίδες όπου θα πέσει μέσα η​ ​ίδια η χώρα.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc