Από μέρα σε μέρα και από σύνοδο σε σύνοδο...

Από μέρα σε μέρα και από σύνοδο σε σύνοδο...
22/05/2015
Με… αισιοδοξία την οποία εξακολουθεί να έχει μόνο η ίδια, βλέπει την πορεία των διαπραγματεύσεων η ελληνική κυβέρνηση.
Χωρίς αποφάσεις για το μέλλον της χώρας στη Ρίγα, οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα προς την Αθήνα.
Αν και κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι βάσει της προόδου που έχει συντελεστεί έως τώρα στις διαπραγματεύσεις η ελληνική πλευρά εκτιμά πως μπορεί να υπάρξει συμφωνίας έως το τέλος του μήνα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δε δείχνει να συμφωνεί με την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν αποκλείει μάλιστα το ενδεχόμενο να καταστεί η Ελλάδα αφερέγγυα.
Σε συνέντευξή του στο Reuters, που δημοσιεύθηκε χθες ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία με τους δανειστές της για την παροχή βοήθειας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις δεν υποστηρίζεται από τις διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, οι αναφορές από τους διεθνείς θεσμούς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα υποδηλώνουν ότι οι συνομιλίες προχωρούν «πολύ διστακτικά».
Ακόμη, ο Σόιμπλε αποκάλυψε ότι το θέμα της Ελλάδας είναι πιθανόν να συζητηθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G7 στη Δρέσδη την επόμενη εβδομάδα, αν και δεν περιλαμβάνεται επισήμως στην ατζέντα.
Την ίδια ώρα, την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη μπορεί να ανταπεξέλθει στην παρατεταμένη αμφιβολία που δημιουργεί η ελληνική κρίση εξέφρασε ο αξιωματούχος της FED Στάνλεϊ Φίσερ, τονίζοτας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει την ικανότητα να ασκήσει αποτελεσματική πολιτική στην περιοχή.
Παρότι η κρίση δεν έχει τελειώσει, με την Ελλάδα συγκεκριμένα να παλεύει ακόμα και να αντιμετωπίζει «πιθανή χρεοκοπία», οι ενέργειες της ΕΚΤ έχουν «αν και όχι εντελώς αλλά σε μεγάλο βαθμό διαγράψει» κάθε αμφιβολία ότι η Ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει ανέπαφη, δήλωσε ο Φίσερ κατά την ομιλία του στη διάσκεψη των κεντρικών τραπεζών στην Πορτογαλία.
Για να μπει οριστικό τέλος στην κρίση η Ευρωζώνη θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με δύσκολες επιλογές διασφαλίζοντας ότι τα κράτη - μέλη θα διαχειρίζονται τα δημοσιονομικά τους με μεγαλύτερη υπευθυνότητα - ένα δίλημμα στην καρδιά της ελληνικής κρίσης, σχολίασε ο ίδιος.elzoni gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc