«Ο Τσίπρας επενδύει στη συνέχεια»

Πολιτική

«Ο Τσίπρας επενδύει στη συνέχεια»

Εκτενείς είναι οι αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα. Οι αναλυτές εστιάζουν ιδιαίτερα στην παραμονή του Ευ. Τσακαλώτου στο υπ. Οικονομικών.
«Ο Τσίπρας επενδύει στη συνέχεια», τιτλοφορείται σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα της οικονομικής επιθεώρησης Wirtschaftswoche που σημειώνει: «Λίγο πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ο Τσίπρας δεν χάνει καθόλου χρόνο με τον σχηματισμό κυβέρνησης. Στις θέσεις-κλειδιά υπάρχουν ελάχιστες αλλαγές. Και ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος του συνασπισμού διατηρεί ένα σημαντικό αξίωμα», γράφει η εφημερίδα, αναφέροντας ότι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανέλαβε και πάλι το υπουργείο Άμυνας. «Μια πρωτοβουλία για τον εξορθολογισμό της κυβέρνησης με λιγότερα υπουργικά πόστα έπεσε στο κενό. Αντ΄ αυτού υπάρχουν λιγότερες θέσεις για τον πολιτισμό, την εμπορική ναυτιλία και άλλα χαρτοφυλάκια».
«Δυο μέρες μετά τις εκλογές υπάρχει κυβέρνηση», σημειώνει η αυστριακή Die Presse: «Ο πρωθυπουργός Τσίπρας επενδύει στη συνέχεια ενώ υπάρχουν ελάχιστες αλλαγές. Ο μετριοπαθής ειδικός της οικονομίας Τσακαλώτος αναλαμβάνει και πάλι το υπ. Οικονομικών».
«Ο Τσακαλώτος και πάλι υπ. Οικονομικών», γράφει η Rheinische Post: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξήλθε ενισχυμένος από τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι εκφράζει την εμπιστοσύνη του στο έως τώρα υπουργικό του συμβούλιο. Νέος παλιός υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης στην Αθήνα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που θεωρείται μετριοπαθής».
Σχηματισμός νέας κυβέρνησης σε χρόνο ρεκόρ
Νέος παλιός υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης στην Αθήνα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που θεωρείται μετριοπαθής
"Νέος παλιός υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης στην Αθήνα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που θεωρείται μετριοπαθής"
«Η νέα κυβέρνηση του Τσίπρα μοιάζει με την παλιά», σχολιάζει η Zeit Online σημειώνοντας ότι «δυο μέρες μετά την εκλογική νίκη ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας με τους δεξιούς λαϊκιστές. Επενδύει στη συνέχεια».
«Σχηματισμός νέας κυβέρνησης στην Αθήνα σε χρόνο ρεκόρ», παρατηρεί στην ιστοσελίδα του το τηλεοπτικό δίκτυο N24 που σημειώνει: «Η νέα κυβέρνηση θα έχει και έναν αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ο οποίος θα έχει υπό την εποπτεία του την υλοποίηση όλων των όρων (σσ. του νέου προγράμματος στήριξης). Το έργο αυτό αναλαμβάνει ο Γιώργος Χουλαριάκης, ένας από τους εμπειρότερους διαπραγματευτές των Ελλήνων στις συνομιλίες με τους πιστωτές».
«Ο Τσίπρας δεν χάνει χρόνο», αναφέρει η Handelsblatt: «Σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού, νέο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξιδεύει με συγκεκριμένες προτάσεις για την προσφυγική κρίση», γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη πληροφορίες του dpa που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάζει πρόταση για την ανακατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ με βάση τον πληθυσμό και τις οικονομικές επιδόσεις των κρατών».
Κώστας Συμεωνίδης

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc