«Δεν κάνουμε αρκετά κατά της ριζοσπαστικοποίησης»

«Δεν κάνουμε αρκετά κατά της ριζοσπαστικοποίησης»

Για την ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στην ευρωπαϊκή κοινωνία αλλά και για προληπτικά μέτρα που θα αποθαρρύνουν τους νέους να τάσσονται με το μέρος του Ισλαμικού Κράτους μίλησε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς.
Σε εγρήγορση βρίσκονται οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι αλλά και τις προειδοποιήσεις για νέο χτύπημα στη βελγική πρωτεύουσα. Σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μαρτιν Σουλτς, ο οποίος διαμένει για αρκετό καιρό στις Βρυξέλλες ασκώντας τα καθήκοντά του, μίλησε για τον φόβο που επικρατεί στο Βέλγιο αλλά και για το αν μπορεί να αποτραπεί ένα ενδεχόμενο χτύπημα στη Γερμανία.
«Εάν συμβεί μια τέτοια επίθεση όπως στο Παρίσι… δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Μπορεί κανείς να παρακολουθεί την κατάσταση όσο το δυνατόν καλύτερα με προληπτικά μέτρα. Νομίζω ότι στη Γερμανία παρακολουθούνται πολύ στενά οι ύποπτοι. Όμως όλα αυτά είναι θέμα πρόληψης. Εάν συμβεί όντως μια τέτοια επίθεση τότε γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά ότι το σοκ θα ήταν και στη Γερμανία πολύ μεγάλο. Αλλά ας ελπίσουμε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν στη Γερμανία θα αποδώσουν».
«Οι μουσουλμάνοι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας»
«Εάν αντιμετωπίζαμε καλύτερα τη νεανική ανεργία, εάν κάναμε περισσότερα, τότε θα περιορίζαμε σίγουρα και το πεδίο δράσης εκείνων που αποπροσανατολίζουν νέους ανθρώπους χωρίς προοπτική»
«Εάν αντιμετωπίζαμε καλύτερα τη νεανική ανεργία, εάν κάναμε περισσότερα, τότε θα περιορίζαμε σίγουρα και το πεδίο δράσης εκείνων που αποπροσανατολίζουν νέους ανθρώπους χωρίς προοπτική»
Στη συνέχεια ο κ. Σουλτς επισήμανε τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίσει τώρα το πρόβλημα. «Εάν δεν καταφέρουμε να δούμε τους μουσουλμάνους ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, εάν δεν δούμε ότι το 99% των μουσουλμάνων σε αυτό τον κόσμο αναφέρεται σε ένα τέρας όταν μιλάει για το Ισλαμικό Κράτος αλλά αντιθέτως να υποψιαζόμαστε εξαιτίας αυτών των τύπων όλους τους μουσουλμάνους, τότε κάνουμε αυτό ακριβώς που θέλουν».
Επιπλέον ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου μίλησε και για συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης που αφορούν τους νέους. «Η νεανική ανεργία είναι μια μάστιγα της εποχής μας και εγώ ανήκω σε αυτούς που έχει μαλλιάσει η γλώσσα τους να λένε ότι η μαζική ανεργία νέων ανθρώπων θέτει σε κίνδυνο την κοινωνία και καταστρέφει την συνοχή της. (…) Εάν αντιμετωπίζαμε καλύτερα την νεανική ανεργία, εάν κάναμε περισσότερα, τότε θα περιορίζαμε σίγουρα και το πεδίο δράσης εκείνων που αποπροσανατολίζουν νέους ανθρώπους χωρίς προοπτική. Δεν κάνουμε αρκετά. Θα έπρεπε κανονικά να κάνουμε περισσότερα, όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και δε θα κουραστώ να επισημαίνω ότι πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό περισσότερα χρήματα».
Αλεξάνδρα Κοσμά (DLF)

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc