Οχι συναίνεση α λα καρτ


Οχι συναίνεση α λα καρτ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ
Η «Κ» υποστηρίζει πάντοτε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης στα μεγάλα ζητήματα του τόπου. Η συναίνεση, όμως, μπορεί να επιτευχθεί μόνο πάνω σε στέρεες βάσεις:

• Η συναίνεση δεν μπορεί να είναι ευκαιριακή και α λα καρτ. Να προστρέχει, δηλαδή, ο πρωθυπουργός σε άλλα κόμματα μόνον όταν έχει ανάγκη τις ψήφους τους σε μία κρίσιμη ψηφοφορία. Πρέπει να αφορά μία κρίσιμη μάζα σημαντικών ζητημάτων και να έχει διάρκεια.

• Η συναίνεση πρέπει να είναι ειλικρινής και όχι προϊόν τακτικισμών. Το γεγονός ότι η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών συγκαλείται όταν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ουσιαστικά ακέφαλη προκαλεί πολλές και εύλογες υποψίες.

• Η εθνική συνεννόηση προϋποθέτει, επίσης, ένα mea culpa από όσους την τίναξαν στον αέρα στο παρελθόν, μαζί με τις τύχες της χώρας.

Η συναίνεση είναι απολύτως αναγκαία στην Παιδεία, στη Δικαιοσύνη, στην ασφάλεια, στα εξωτερικά θέματα. Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που πρέπει να αποδείξει εμπράκτως ότι την εννοεί ως μία πραγματική λύση και όχι ως αντιπερισπασμό ή κίνηση παράκαμψης των δικών του αδιεξόδων.
Έντυπη

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»