Σαρκοζί: «Δεν πρέπει να χάσουμε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα ότι διεξάγεται στο Αφγανιστάν ένας πόλεμος κατά της τρομοκρατίας που οι σύμμαχοι δεν πρέπει να χάσουν, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Αφγανό ομόλογό του Χαμίντ Καρζάι στην Καμπούλ.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά «δοκιμάζονται εδώ δύο πολύ σημαντικά πράγματα: η ισχύς των συμφωνιών μεταξύ των συμμάχων και ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι αυτό, ενώ τόνισε την ανάγκη για ένα «ενωμένο μέτωπο». Υπογράμμισε ότι απαιτείται δράση προκειμένου «το Αφγανιστάν να μην γίνει τρομοκρατική χώρα», όπως συνέβη όταν οι Ταλιμπάν είχαν την εξουσία στη χώρα αυτή από το 1996 έως το 2001, πριν ανατραπούν από τον διεθνή συνασπισμό για την υποστήριξη που προσέφεραν στο δίκτυο της Αλ Κάιντα.

«Διεξάγεται εδώ ένας πόλεμος, ένας πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, κατά του φανατισμού τον οποίον δεν μπορούμε και δεν πρέπει να χάσουμε», τόνισε ο Σαρκοζί.

«Ο Νικολά Σαρκοζί διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Καρζάι για την πολιτική και στρατιωτική στήριξη της κυβέρνησής του μακροπρόθεσμα στο λαό του Αφγανιστάν», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον προεδρικό μέγαρο της Καμπούλ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η έλλειψη ασφάλειας και η καλλιέργεια οπίου συνιστούν σοβαρές προκλήσεις για το Αφγανιστάν και ζήτησαν αυστηρότερα μέτρα κατά της τρομοκρατίας και των ναρκωτικών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ






Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»