«Τώρα θα δεις πως θα σκοτώσω ένα Γερμανό»

Η σκληρή επίθεση εναντίον ενός 76χρονου από έναν 17χρονο Έλληνα και έναν 20χρονο Τούρκο στο μετρό του Μονάχου την περασμένη Πέμπτη το βράδυ απασχολεί και σήμερα το γερμανικό τύπο.

Το περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα δημοσιεύει σήμερα ρεπορτάζ με τον τίτλο ‘ο Βαυαρός υπουργός εσωτερικών θέλει να εκδώσει τον Τούρκο δράστη’:

«’Εάν είναι νομικά δυνατόν θα απελάσουμε τον Τούρκο δράστη, δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν. Για τον άλλον δεν έχουμε τέτοιο περιθώριο διότι είναι πολίτης της ΕΕ’. Ένας 20χρονος Τούρκος και ένας 17χρονος Έλληνας, παραδέχθηκαν ότι την Πέμπτη το βράδυ χτύπησαν και τραυμάτισαν επικίνδυνα έναν 76χρονο συνταξιούχο. Οι δύο άντρες τον ακολούθησαν και τον χτύπησαν επειδή τους ζήτησε να σβήσουν τα τσιγάρα τους μέσα στο μετρό. Ο Βαυαρός υπουργός εσωτερικών ζήτησε να τους επιβληθεί η ανώτατη δυνατή ποινή που προβλέπεται για παρόμοιες πράξεις, 10 με 15 χρόνια, ενώ επεσήμανε πως η δικαιοσύνη στο παρελθόν στάθηκε πολύ επιεικής σε παρόμοιες περιπτώσεις. ».

Και το Spiegel συνεχίζει επικαλούμενο την ειδικό των Χριστιανοδημοκρατών για εσωτερικά θέματα Κριστίνα Κέλερ, η οποία ζήτησε και αυτή πιο αυστηρή αντιμετώπιση των νεαρών δραστών:

«Αυτή η εγκληματική πράξη καταδεικνύει πως χρειαζόμαστε επειγόντως τρόπους και μέσα για να εμποδίσουμε αυτούς τους νεαρούς δράστες να χτυπήσουν και πάλι κάποιον μέχρι θανάτου.»

Το περιοδικό Focus στον τίτλο του επισημαίνει πως οι νεαροί δεν έδειξαν καμία μεταμέλεια για την πράξη τους. Παρόμοιες επισημάνσεις κάνουν σε χθεσινές ηλεκτρονικές τους εκδόσεις η FAZ αλλά και η Welt του Βερολίνου, ενώ η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρεται στις δηλώσεις του Γιόζεφ Βίλινγκ, επικεφαλής της επιτροπής διαλεύκανσης ανθρωποκτονιών :

«Είναι τρομακτικό με πόση αδιαφορία έδρασαν οι δράστες, με πόση ψυχρότητα. Οι δυο νεαροί προηγουμένως είχαν κλέψει το κινητό τηλέφωνο ενός γνωστού τους με τον οποίο πήγαν σε διάφορά μπαρ και ήπιαν. Ο 17χρονος έκανε διάφορα τηλεφωνήματα και ανάμεσα σε άλλα είπε σε έναν συνομιλητή του πως τώρα θα δεις πως θα σκοτώσω έναν Γερμανό.»

Να αλλάξουμε θέμα και κλίμα και να μεταφερθούμε στα Χριστούγεννα και πως οι Γερμανοί βιώνουν αυτές τις ημέρες την ανάκαμψη της οικονομίας σύμφωνα με ένα σχόλιο της TAZ:

«Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια χώρα όπου οι κάτοικοι της ήταν μαγεμένοι από την ευτυχία. Πίστευαν πως η οικονομική ανάκαμψη θα έφερνε χαρά και ευημερία σε όλους γιατί όλο αυτό το μήνυμα άκουγαν. Όταν τελείωνε όμως αυτός ο πολλά υποσχόμενος χρόνος της ευημερίας, οι κάτοικοι το μόνο που παρατήρησαν ήταν ότι οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση το 80% των Γερμανών δεν κατάλαβε προσωπικά τίποτα από την ανάκαμψη της οικονομίας.»

Επιμέλεια: Μαρία Ρηγούτσου

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»