antigrafiko apo antinews Η παταγώδης αποτυχία των ….διαμορφωτών της κοινής γνώμης

Share

Επτά στους δέκα Ελληνες καταψήφισαν την πολιτική του Μνημονίου

Θυμάστε τι μας έλεγαν κάθε βράδυ, πολιτικοί αναλυτές, δημοσκόποι δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες διαμορφωτές της κοινής γνώμης, μόλις πριν λίγες μέρες;

  1. Ότι τα ποσοστά της Ν.Δ. κυμαίνονται πέριξ του 20%! Μερικοί μάλιστα το υπολόγιζαν και κάτω από το 20%!
  2. Ότι η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατ’ άλλους έφτανε μέχρι και τις 15 μονάδες!
  3. Ότι η Ν.Δ. το πολύ-πολύ να κερδίσει μια Περιφέρεια και αυτή με τον Ψωμιάδη!
  4. Ότι ο Βασίλης Κικίλιας δεν θα μπεί στον δεύτερο γύρο. Κάποιοι μάλιστα ακόμα και το πρωϊ της Κυριακής μας έλεγαν ότι ο Δημαράς προηγείται με ..μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο! Και τον Μαντούβαλο τον έφερναν πρώτο και τον Μιχαλολιάκο εκτός δευτέρου γύρου!
  5. Ότι ο Σαμαράς είναι ανίκανος να συσπειρώσει τη Ν.Δ. και αναμένεται να υποστεί δεινή ήττα. Κάποιοι ετοιμαζόταν να τον αμφισβητήσουν το βράδυ της Κυριακής.

Μόλις άρχισαν να φτάνουν τα πρώτα αποτελέσματα, λούφαξαν και άρχισαν τις δικαιολογίες. Αλλοτε εφαρμόζοντας την αριθμητική του …Καραγκιόζη «και τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου» και άλλοτε συγκρίνοντας «μήλα με πορτοκάλια»:

  1. Φταίει η αποχή
  2. Ο κ. Παπανδρέου έχασε μεν, αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα!
  3. Η Ν.Δ. στην Αττική πήρε μόνο 20%
  4. Η Ν.Δ. έχασε 550.000 χιλιάδες ψήφους, άρα δεν δικαιούται να ομιλεί για νίκη
  5. Την επομένη μέρα άρχισαν με την …«πρόβα νυφικού» με υπό ανακοίνωση κόμμα της κας Μπακογιάννη.

Και άλλα πολλά και ασήμαντα.

Ποια είναι η αλήθεια:

  1. Οσον αφορά στο αποτέλεσμα. Στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες αποφασίζουν οι ψηφίζοντες. Δεν έχει εφευρεθεί ακόμα κανένας καλύτερος τρόπος. Και αυτοί που ψήφισαν την Κυριακή έφεραν τα δυο κόμματα ουσιαστικά σε απόσταση στατιστικού λάθους.
  2. Μια Ν.Δ. που μόλις πριν ένα χρόνο έχασε με 11 μονάδες διαφορά κατάφερε να επανέλθει σε χρόνο ρεκόρ. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Δεν αποκλείεται να είναι ακόμα και αυτή τη στιγμή πρώτο κόμμα.
  3. Ότι σχεδόν 7 στους δέκα Ελληνες καταψήφισαν την πολιτική του Μνημονίου. Καταψήφισαν και όλους αυτούς που ψήφισαν το Μνημόνιο.
  4. Ότι ο Αντώνης Σαμαράς την πρώτη μάχη που έδωσε ως αρχηγός της Ν.Δ. κέρδισε τις εντυπώσεις.
  5. Με αυτή την επίδοση δικαιούται να πιστεύει και να ελπίζει ότι ο καιρός δουλεύει υπέρ του και οι πιθανότητες είναι με το μέρος του για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Συμπεράσματα:

  1. Η κοινή γνώμη αδιαφόρησε προκλητικά για τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τις απόψεις τους. Για μια ακόμα φορά τους ρεζίλεψε με τον πιο εμφανή τρόπο. Φυσικά ούτε άκουσα, ούτε είδα κανέναν να αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη για αυτήν την πρωτοφανή προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης.
  2. Οσο και να φοβούνται να το ομολογήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί (το είπε μόνο ο κ. Τσίπρας) η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν διαθέτει ούτε την ηθική, ούτε την πολιτική νομιμοποίηση να κυβερνά τη χώρα. Διαθέτει βεβαίως ακόμα τη δεδηλωμένη, την οποία υφάρπαξε με τον γνωστό τρόπο, αλλά σήμερα το εκλογικό σώμα, άλλα πιστεύει. Αρα από εδώ και στο εξής θα βρίσκεται υπό διαρκή αμφισβήτηση. Οι πρόωρες εκλογές μπορεί να μας προκύψουν ανά πάσα στιγμή.
  3. Εκεί στη Ρηγίλλης, να βάλουν τα κεφάλια κάτω και να σοβαρευτούν

Αδέξιος Δεξιός

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»