Γιουνκέρ: «Δέσμευση Ελλάδας να λάβει πρόσθετα μέτρα»
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποσαφηνίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες των μέτρων, σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup. Διαπραγματεύσεις Τρόικας με Ιρλανδία.

Ικανοποίηση για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας, για τη σημαντική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος που επετεύχθη μέσα στο 2010, αλλά και για το γεγονός ότι η Eurostat επικύρωσε απολύτως τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία, εκφράζει το Συμβούλιο Eurogroup σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα για την Ελλάδα, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη μείωσης των κρατικών δαπανών εντός του 2011.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση για την Ελλάδα, o πρόεδρος του Eurogroup Zαν Κλοντ Γιουνκέρ επεσήμανε την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2011, ώστε τον επόμενο χρόνο να επιτευχθεί ο φιλόδοξος στόχος για δημοσιονομικό έλλειμμα 17 δισ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποσαφηνίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες των πρόσθετων μέτρων και να τα συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του 2011, καθώς και στο αναθεωρημένο μνημόνιο. Συνεχίζοντας, ο Ζ. Γιουνκέρ υπογράμμισε την ανάγκη για περαιτέρω μείωση των κρατικών δαπανών, καθώς και την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ιδιαίτερα στους τομείς της φορολογίας, των αγορών εργασίας, του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, της δημόσιας διοίκησης.

Καταλήγοντας ο Ζ. Γιουνκέρ τόνισε ότι με την αξιοσημείωτη εκτέλεση του προγράμματος τους τελευταίους πέντε έξι μήνες, η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο και σημείωσε ότι για να παραμείνει σε αυτόν, η δημοσιονομική προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί και μέσα στο 2011. kathimerini.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»