η επόμενη μέρα -σκαι.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Σ. Μάνος: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Η επόμενη μέρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται από την ανατροπή του δημοτικού κατεστημένου πολλών δεκαετιών. Γράφει ο Στέφανος Μάνος

Στέφανος Μάνος 15/11/2010 | 12:14 Τελευταία Ενημέρωση 12:14 15/11/2010

Η επόμενη μέρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται από την ανατροπή του δημοτικού κατεστημένου πολλών δεκαετιών. Μετά από πάρα πολλά χρόνια και οι δύο πόλεις αποκτούν δημάρχους που είναι πραγματικά ακομμάτιστοι. Καμίνη και Μπουτάρη υποστήριξε η ΔΡΑΣΗ ακριβώς επειδή είναι ακομμάτιστοι και ως άνθρωποι της ταιριάζουν.

Οι νέοι δήμαρχοι αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους σε 45 ημέρες. Όπως για τις κυβερνήσεις έτσι και για τους νέους δημάρχους, αυξημένη σημασία έχουν οι πρώτοι 3 μήνες. Στις επόμενες 45 ημέρες ελπίζω ότι οι νέοι δήμαρχοι θα φροντίσουν να κατατοπιστούν τόσο ώστε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα να συναισθανθούμε ότι κάτι άλλαξε στο δήμο. Θα ήθελα δηλαδή, ήδη από την πρώτη εβδομάδα, να αρχίσουν να εφαρμόζονται οι βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος κάθε δήμαρχου. Προϋπόθεση είναι να στρωθούν στη δουλειά οι δήμαρχοι και οι συνεργάτες τους, τώρα αμέσως, ώστε να είναι έτοιμοι την 1η Ιανουαρίου.

Η επομένη μέρα βρίσκει την κυβέρνηση να έχει καθυστερήσει σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η Ελλάδα απέναντι στους πιστωτές της. Όπως έχει ήδη επισημανθεί, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Οι κυβερνητικοί ρυθμοί πρέπει να επιταχυνθούν και μάλιστα πολύ. Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση; Ελπίζω, μολονότι οι μέχρι σήμερα επιδόσεις της δεν δημιουργούν ιδιαίτερη αισιοδοξία. Το ανθρώπινο δυναμικό της κυβέρνησης χρειάζεται αυστηρή αξιολόγηση και εμπλουτισμό.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc