Σαμαράς: «Μόνο μία όρθια κοινωνία μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της»
Δήλωση προέδρου ΝΔ Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με την τρόικα.

Την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα ανάπτυξης και να μην επικρατήσει ασφυξία στην αγορά, επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στους εκπροσώπους της τρόικας, με τους οποίους συναντήθηκε στη Ρηγίλλης, αργά το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να καταλάβουμε όλοι και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι μόνο μία ζωντανή οικονομία και μία όρθια κοινωνία μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να έχει τη δυνατότητα θετικής και αισιόδοξης προοπτικής για το μέλλον».

Την ανησυχία του για το θέμα της μέχρι τώρα εξέλιξης των μέτρων του μνημονίου, όσον αφορά την εφαρμογή και την αποδοτικότητά τους, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε το θέμα της χαμηλής απόδοσης των μέτρων, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως αυτό με την μεγαλύτερη υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα του κράτους.

Η ΝΔ «φωτογράφισε» την κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και που έχει διαμορφώσει την καθημερινότητα των Ελλήνων, αναδεικνύοντας παράλληλα και τις αντίστοιχες απόψεις των κοινωνικών εταίρων.

Έφερε μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα, που δείχνουν την ύφεση, όπως είναι η ανεργία και τα κλειστά μαγαζιά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έθεσε μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των μέτρων εκτός μνημονίου, ενώ τους παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και την τόνωση της αγοράς. Όπως για παράδειγμα, η επιδότηση μέρους του στεγαστικού δανείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΝΔ, τα στελέχη της τρόικας φέρονται να είπαν πως αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει πρόβλημα, ξεκαθάρισαν, όμως, πως η χώρα ξεκίνησε με πολύ υψηλό έλλειμμα, το οποίο είναι αποτέλεσμα, όπως φέρονται να είπαν, λανθασμένων χειρισμών εδώ και δεκαετίες και άρα η χώρα χρειάζεται μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικές αλλαγές.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»