Ο 19χρονος Τσετσένος Τζοχάρ Τσαρνάγεφ τρομοκρατεί την Βοστώνη
Δραματική έκκληση από τον κυβερνήτη της Μασσαχουσέτης για να μείνουν όλοι οι κάτοικοι στα σπίτια τους - Οπλισμένος και επικίνδυνος ο δεύτερος ύποπτος, ενώ νωρίτερα είχε σκοτωθεί σε συμπλοκή με την αστυνομία ο αδελφός του.

Οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης είναι αδέλφια ηλικίας 19 και 20 ετών, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.
Αξιωματούχοι των δυνάμεων της τάξης δήλωσαν προς το δίκτυο ότι οι δύο άνδρες, ο ένας από τους οποίους σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, είναι τσετσενικής καταγωγής και μόνιμοι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο ύποπτος που εξακολουθεί να διαφεύγει ονομάζεται Τζοχάρ Τσαρνάγεφ και είναι ηλικίας 19 ετών, σύμφωνα πάντα με το NBC News. Ο αδελφός του, επίσης ύποπτος, σκοτώθηκε νωρίτερα σε σύγκρουση με την αστυνομία, αφού τα δύο αδέλφια είχαν προηγουμένως τραυματίσει θανάσιμα αστυνομικό του πανεπιστημίου ΜΙΤ.
Δυνάμεις της ομοσπονδιακής, της τοπικής αστυνομίας και το FBI συνεχίζουν την επιχείρηση στα περίχωρα της Βοστόνης για τη σύλληψη του «υπόπτου Νο. 2» για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της πόλης.
Η αστυνομία της Βοστόνης ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η λειτουργία των μέσων μεταφοράς σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου της Μασαχουσέτης.
Μάλιστα, η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Βοστόνης - της δυτικής περιφέρειας της Βοστόνης και έξι ακόμη κοντινών κοινοτήτων- να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ σε ανάλογη έκκληση προχώρησε και ο κυβερνήτης της Μασσαχουσέτης.
Ο πρώτος ύποπτος τραυματίσθηκε κατά την καταδίωξη από τις αστυνομικές δυνάμεις και ο θάνατός του διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο. Γιατρός του νοσοκομείου δήλωσε ότι ο ύποπτος έφερε πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και πιθανώς και από έκρηξη.
«Πολλαπλά τραύματα, από έκρηξη, τραύματα από σφαίρες. Εφθασε εδώ με καρδιακή ανακοπή», δήλωσε ο γιατρός του νοσοκομείου Μπεθ Ισραελ.
Εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε από την πλευρά του: «Δεν έχουμε πληροφορίες για την ταυτότητα του ασθενούς που υπέκυψε. Πρόκειται για ενήλικο άνδρα».
Η αστυνομία πιστεύει ότι είναι πιθανόν να πρόκειται για τον «ύποπτο Νο.1».
Οι φωτογραφίες των δύο υπόπτων δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το FBI ταυτόχρονα με έκκληση προς το κοινό για την αναγνώρισή τους.
«Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης. Πιστεύουμε ότι είναι ένας άνθρωπος που ήρθε εδώ για να σκοτώσει. Πρέπει να τον συλλάβουμε», δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστόνης Εντ Ντέιβις.
Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους του Γουότερτάουν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην πλησιάζουν τα παράθυρα και τις πόρτες.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας για την πορεία των ερευνών και για την αστυνομική επιχείρηση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»