μιαπροβλήταγιατηνΠαλική.

Συντονιστής: kefalonitis

μιαπροβλήταγιατηνΠαλική.

Δημοσίευσηαπό lornion την 23 Ιούλ 2009, 00:53
Ολα σχετίζονται. (Topic#54415) 
lornion 
Enthusiast 
Posts: 869 
Age: 83 
Loc: Canada 
Registered on 02/18/05 

User Options 
07/22/09 04:28 PM - Post#54948 
Post Options 


μια προβλήτα στο ληξούρι. Ο Θεός τριγυρίζει πάνω στην Παλική, μα που να πάρουν χαμπάρι οι ειδήμονες Τούτη η γη, χαρισματική ούσα ,ξεχάστηκε από άρχοντες και πολιτεία ,κι’ ας είχε τα προσόντα της ανάπτυξής από αιώνες. Συγκεντρώσαμε δραστηριότητες,ενδιαφέρον και χρήμα πάνω στο Αργοστόλι και από βλακεία μας καταντήσαμε την πόλη χαβούζα..Αν αμφιβάλεις περπάτησε μισό χιλιόμετρο κι’ελα να μου πεις πως δεν ίδρωσες.Χωρίς δέντρο, πολιορκούμενος από τον ήλιο ζητάς καταφυγή σε κάποια τέντα μαγαζιού, μα και κεί να βρίσκεις τον ίσκιο πιο ζεστό.Κάποιος κάπου κάποτε –Σπύρος Μαρκεζίνης- μετά την σεισμική καταστροφή του 1953 είπε πως θάτανε καλό να κτιζαμε μια άλλη πολιτεία στης Λάσσης την μεριά .Ομως δεν εισακούστηκε γιατί τα μυαλά όλων μας ητανε σαλεμένα. Σκέψου το μια σταλιά νάχεις Αργοστόλι κτισμένο αρχιτεκτονικά στης Λάσσης την απλοχωριά μ’ενα Ληξούρι κατέναντι συμπλήρωμα τόνα τ’άλλου; Δεν θάτανε το καλίτερο νησί της Μεσογείου;Κ’ο χώρος μας το σπίτι μας τα προσφιλή ερείπια μαζί με τις παληές τις θύμισες; Θαταν φωτογραφία μόνον , όπως είναι και τώρα.Το οικόπεδο της πόλης γιομάτο δέντρα αλλέες και αμμουδιές ,κιόσκια και τόπους ανάπαυσης, απέραντος τουριστικός παράδεισος. Υπήρξε η συγκυρια που χάθηκε.Σήμερα κατασκευάζουμε προβλήτες για νάχουμε περισσότερους τουρίστες., ε λοιπόν κατασκευάστε κι’εναν στο Ληξούρι να αναπνεύσει από την εξάρτηση η Παλική- και παράλληλα να ενισχυθεί σημαντικά ο τουρισμός στο όλο το νησί,- απαξ και ενώθηκε από τις σεισμικές κατολισθήσεις στην περιοχή της Θηνειάς τις τελευταίες δύο χιλιετίες.........-λορνιόν- www.kefalonia-kai-kosmos.com 
Lornion http://lornion.blogspot.com 









Edit Reply 
Sardanapalos 
member 
Posts: 1108 
Age: 5 
Loc: Βασίλειον της... 
Registered on 07/29/03 

User Options 
07/22/09 07:14 PM - Post#54950 

In response to lornion 

Quote: 
απαξ και ενώθηκε από τις σεισμικές κατολισθήσεις στην περιοχή της Θηνειάς τις τελευταίες δύο χιλιετίες 



Αυτά να τ' ακούνε τα ηλίθια κορμιά, που χωρίς καμμία λογική αμφισβητούν αυτά που γράφει ο Ομηρος...."Το δυτικότερο νησί κατά Ρώμη μεριά και που χωρίζεται απο την 'Σάμη' απο μια λωρίδα θάλασσας που ίσα ίσα χωράνε δυό καράβια με σηκωμένα τα κουπιά". 
Τότε να βράσουν την Οδύσσεια σε μια κατσαρόλα και να πιούνε το ζουμί της. 

Κατά τα άλλα, όπως οι Ληξουριώτες έτσι και το Ληξούρι!

Comments

lornion said…
θα μου ειπούν το κρατος δεν έχει παράδες ,δεν βλέπεις που δανειζόμαστε? Στενή σκέψη για την μελλοντική φωτογραφία του Ονείρου!

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc