«Τώρα και Γκρίλο ο Αλ. Τσίπρας»

«Ενεργείτε ως εχθροί, όχι ως αντίπαλοι» λέει ο Ευ.Βενιζέλος στον ΣΥΡΙΖΑ

«Άλλο το σενάριο της κρίσης και άλλο το σενάριο ζόφου και κόλασης» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
«Άλλο το σενάριο της κρίσης και άλλο το σενάριο ζόφου και κόλασης» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
  • 4
Αθήνα
Επιτιθέμενος σφοδρά στον Αλέξη Τσίπρα ανέβηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο και χαρακτήρισε ως «ευκαιρία και υποχρέωση» στο πλαίσιο συνολικής στρατηγικής διαχείρισης της κρίσης και θωράκισης της Ελλάδας. Κατήγγειλε αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ανυπαρξία πολιτικών προτάσεων και εμπόριο συνωμοσιολογίας, λέγοντας ότι η Αλέξης Τσίπρας παρακαλά να έλθει το τέλος του κόσμου για να δικαιωθεί πολιτικά και η αξιωματική αντιπολίτευση ενεργεί ως εχθρός και όχι ως αντίπαλος.

«Παρατηρώ κάθε φορά τις τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα. Ανάλογα που μιλάει έχει διαφορετικό τόνο. Σήμερα είδα τον κ. Τσίπρα πολύ αριστερό και θυμωμένο. Ίσως γιατί διαβλέπει την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και γι' αυτό ήταν θυμωμένος» είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

«Επίσης, είναι θυμωμένος επειδή είναι αιχμάλωτος μιας αντίφασης της παράταξής του, που δεν μπορεί να αποφασίσει μεταξύ φιλοευρωπαϊκής πολιτικής ή έντιμης απόφασης να μην λες μέσα στο ευρώ και εκτός μνημονίου. Προσβάλει την νοημοσύνη του λαού και τις θυσίες του» σημείωσε.

Ανεβάζοντας τους τόνους μίλησε για συνθήκες ανευθυνότητας και στρατηγική αδιεξόδου, λέγοντας ότι «είμαστε σε συνθήκες πολιτικού διχασμού, και δεν ενεργείτε ως αντίπαλοι, αλλά εχθροί» -για να σημειώσει πως εθνικός διχασμός δεν υπάρχει παρά το εμπόριο συνωμοσιολογίας και πατριωτισμού.

Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι η χώρα είχε δυσθεώρητο πρωτογενές έλλειμμα 26 δισ. ευρώ και δεν μπορούσε με τα δημοσιονομικά της έσοδα να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του κράτους -τα σχολεία, νοσοκομεία- ακόμη και με μονομερή διαγραφή του χρέους και αποκλεισμό από διεθνείς αγορές για δεκαετίες.

Ακόμη και με αυτή την επιλογή, πάλι η χώρα θα είχε οδηγηθεί στην απόλυτη καταστροφή, είπε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. «Άλλο το σενάριο της κρίσης και άλλο το σενάριο ζόφου, κόλασης, διάλυσης κοινωνίας» επισήμανε.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι εφαρμόζοντας αυτό το πρόγραμμα προσαρμογής προετοιμαζόμαστε και για την επόμενη φάση της κρίσης, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται σε ασφαλέστερη θέση.

«Δεν τελειώνει το πρόβλημα εύκολα. Η κρίση έχει μετακινούμενο ορίζοντα και θέλει πολύ κόπο, επιμονή, σύστημα δουλειάς για να μπορείς να πετύχεις τον εθνικό στόχο εξόδου από την κρίση» σημείωσε στηλιτεύοντας τις αναφορές ΣΥΡΙΖΑ περί λύσης του Νότου.

«Ο νέος μεσαιωνικός άνθρωπος»

«Τι ήθελε ο κ. Τσίπρας;» είπε ο Ευ.Βενιζέλος και συνέχισε: «Αυτό που ήθελε ο μεσαιωνικός άνθρωπος αντεστραμμένο. Ο μεσαιωνικός άνθρωπος ζούσε με το άγχος του τέλους του κόσμου, τον απειλούσε το επικείμενο τέλος του κόσμου. Ο νέος μεσαιωνικός άνθρωπος, όπως τον εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, παρακαλά να έλθει το τέλος να καταστραφεί χώρα, να εξαθλιωθούν οι Έλληνες. Για να δικαιωθεί πολιτικά επενδύει στο τέλος του κόσμου».

Εξακολουθώντας να εκτοξεύει τα πυρά του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε πως κάνει επιλογή προσωπικοτήτων και προσωπείων, λέγοντας ότι μέσα στις φαντασιώσεις του είναι τώρα, μετά τον Ούγκο Τσάβες, και ο Μπέπε Γκρίλο της Ελλάδας.

Ως προς το πολυνομοσχέδιο, επισήμανε πως είναι λάθος να αντιμετωπιστεί ως νόμος που συρράπτει μνημονιακά μέτρα, καθώς εντάσσεται σε συνολική στρατηγική διαχείριση της κρίσης και θωράκισης της χώρας.

Αναφερόμενος στη στάση του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως -με λάθη, παραλείψεις, νευρικότητες λόγω της μεγάλης πίεσης- έχει ακολουθήσει μία σταθερή γραμμή ευθύνης με τεράστιο κόστος σε όλα τα επίπεδα, μιλά καθαρά και υπεύθυνα, και τονίζει ότι πρέπει να βγει η χώρα έξω από την εικόνα της κρίσης.

Κριτική Βενιζέλου στον Γιάννη Στουρνάρα

Αιχμές και έντονη κριτική άσκησε κ. Βενιζέλος και για την στάση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σε ότι αφορά την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανεργία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μας κάνει χάρη κανείς υπουργός. Είναι ζωτική ανάγκη της κυβέρνησης και είναι συμφωνία των τριών αρχηγών, που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Δεν θέλουμε χάρες. Θέλουμε εφαρμογή πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζει».

Παν.Λαφαζάνης: «Να σταματήσει το αντιΣΥΡΙΖΑ παραλήρημα»

Απαντώντας στα «πυρά» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε ότι ο κ. Βενιζέλος «πρέπει να σταματήσει το αντιΣΥΡΙΖΑ παραλήρημα».

«Φτάνει πια. Νομίζω ότι αδικεί τον εαυτό του, αλλα κυρίως τη Δημοκρατία» είπε ο Παν.Λαφαζάνης. Και τόνισε ότι ο αντιδεξιός λόγος και προσανατολισμός που είχε παλιά το ΠΑΣΟΚ έχει αντικατασταθεί με την τακτική κατά ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που δείχνει ένα ΠΑΣΟΚ που πνέει τα λοίσθια, δεν έχει απολύτως κανένα μέλλον.    in gr.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc