Αντώνης Σαμαράς: «Η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια»


Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 12:02

UPD:13:05

Eurokinissi/EUROKINISSI

Φωτογραφία απο την επισκεψη του Πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις σήραγγες της Ολυμπίας Οδού (τοποθεσία Πλάτανος).
«Η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια» δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού και εξέφρασε την πεποίθηση η πολυπόθητη ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά «η Ελλάδα της ανάκαμψης θα νικήσει». 
Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά, μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη, στην επανέναρξη των έργων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Πατρών είχε και πολιτικό συμβολισμό, καθώς με την κοινή τους παρουσία οι κυβερνητικοί εταίροι θέλησαν να στείλουν μήνυμα σύμπνοιας και αποφασιστικότητας για τη λειτουργία της κυβέρνησης.
«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι σηκώνει κεφάλι. Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, το βλέπουμε. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Η Πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Πιστεύω, πραγματικά, ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει», τόνισε στη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μηνύματα αισιοδοξίας, ασφάλειας και προοπτικής, σημείωσε από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος«Έχουμε περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια», είπε, «και δικαιούμαστε ως έθνος να δρέψουμε καρπούς και να θωρακίσουμε την πατρίδα», επαναλαμβάνοντας ότι «χρειάζεται δουλειά, αλήθεια, και ενότητα».
«Ένα αναπτυξιακό έργο που είχε για πολλά χρόνια καθυστερήσει, επανεκκίνησε σήμερα», ανέφερε με τη σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, και μίλησε για μία σπουδαία μέρα για την Δυτική Ελλάδα και ολόκληρο το δυτικό άξονα.
«Μία υπόσχεση της κυβέρνησης σήμερα υλοποιείται. Ευχή μας είναι η ταυτόχρονη επανεκκίνηση και άλλων οδικών έργων», πρόσθεσε, για να σημειώσει πως ήταν μεγάλη «ψυχολογική ένεση» η παρουσία στα εργοτάξια, εκατοντάδων εργαζομένων.
Όπως είπε ο κ. Τσούκαλης, μέσα στις επόμενες ημέρες προβλέπεται πλήρης ανάπτυξη των εργοταξίων της Ολυμπίας Οδού με 3.000 εργαζόμενους, 25.000 εργαζόμενους στο σύνολο των οδικών έργων και πάρα πολλές επωφελούμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η πρώτη επίσκεψη των κυβερνητικών εταίρων έγινε σε εργοτάξιο στην περιοχή του Ζευγολατιού, όπου οι δύο πολιτικοί αρχηγοί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκαν τόσο για την πορεία των έργων όσο και για τις δυσκολίες που υπάρχουν.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής μηχανικός της Ολυμπίας Οδού, μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 30% των εργασιών. Όπως είπε, τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, ενώ όσον αφορά τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην πορεία του έργου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως στην περιοχή της Κορινθίας. Στα εργοτάξια  εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν σπερίπου 25.000 άτομα.
Μιλώντας χθες σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόπειρα ωραιοποιήσης της ατμόσφαιρας και δημιουργίας τεχνητού κλίματος αισιοδοξίας και εφησυχασμού.
«Σαμαράς και Βενιζέλος πανηγυρίζουν μαζί με τους μεγαλοεργολάβους που συνεχίζουν να τα οικονομούν χοντρά, την ώρα που η χώρα καταρρέει», σχολίασε η Χρυσή Αυγή. Μαζί τους, τονίζει, πανηγυρίζουν και οι λαθρομετανάστες, που δουλεύουν σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα σε όλα τα δημόσια έργα, ενώ ο ελληνικός λαός τσακίζεται από την ανεργία.
«Στο επικοινωνιακό μεροδούλι οι "καψεροί"... Σαμαράς και Βενιζέλος "κόβουν κορδέλα" σε έργο που έπρεπε να έχει παραδοθεί πριν 10 χρόνια», ήταν το αιχμηρό σχόλιο του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου για την παρουσία των δύο αρχηγών στην επανεκκίνηση των έργων της Ολυμπίας Οδού.      NAYTEMPORIKI

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc