ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25/4

Συστάσεις και... θερμό επεισόδιο

Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα ΓράμματαΕκτυπώστε το Αρθροmail to

Οδηγίες προς τους υπουργούς απηύθυνε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, το απόγευμα της Πέμπτης, που έγινε στον απόηχο των ενδοκυβερνητικών αναταράξεων που προκάλεσε το πολυνομοσχέδιο και της απόσυρσης επίμαχων διατάξεων που προκάλεσαν αντιδράσεις.
Από το υπουργικό συμβούλιο απουσίαζε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος -κατά την επίσημη εκδοχή- είναι ασθενής. Η απουσία του Αντώνη Μανιτάκη, πάντως, προκάλεσε πολλές συζητήσεις, δεδομένης της πολύ έντονης αντιαπράθεσης που προηγήθηκε με τον Αντώνη Ρουπακιώτη, για τη ρύθμιση που έκλεινε το δρόμο στην επιστροφή και παραμονή επί χρόνια στο Δημόσιο συμβασιούχων με προσωρινή δικαστική διαταγή, η οποία τελικά αποσύρθηκε.
Στο εν λόγω θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως "ορισμένοι καταχρηστικώς επιμηκύνουν ολιγόμηνες συμβάσεις για χρόνια". "Εδώ δεν υπάρχει καν μονιμότητα" σημείωσε.
Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους υπουργούς να υπάρχει συντονισμός, προειδοποιώντας ότι δεν θα συνεχίσει να ανέχεται τέτοια εικόνα για την κυβέρνηση, που -όπως είπε- δεν είναι καθόλου κολακευτική για τη συνοχή της, και υπογράμμισε ότι υπάρχει συντονιστής και αυτός είναι ο κ. Σταμάτης.
"Ξαναθυμίζω πως όποιοι υπουργοί έχουν τη νομοθετική πρωτοβουλία, πρέπει να ενημερώνουν εγκαίρως και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση μέσω των αρμοδίων εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών ομάδων και να συνεννοούνται μαζί τους" τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "Όταν κατά τη διαβούλευση διαπιστώνονται προβλήματα και αντιρρήσεις, σας παρακαλώ να ενημερώνεται αμέσως ο υπουργός Επικρατείας προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα πριν φτάσουν στη Βουλή".
Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Αντώνης Σαμαράς είχε έντονο διάλογο με την υφυπουργό Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, η οποία ζήτησε κάποια στιγμή τον λόγο για να πει πως υπάρχουν "σοβαρές ελλείψεις σε εμβόλια για τα ανασφάλιστα παιδιά".
Ο πρωθυπουργός ρώτησε την υφυπουργό γιατί δεν τον ενημέρωσε για να λάβει την απάντηση από την κ. Σκοπούλη ότι επιχείρησε να τα πει στον υπουργό, φράση που αποτυπώνει τα προβλήματα που υπάρχουν στην κορυφή του υπουργείου Υγείας.
"Τριψήφιο δεν έχετε;" ρώτησε ο πρωθυπουργός την υφυπουργό, η οποία διατύπωσε απαίτηση για συνεργασία με τους υπουργούς. "Κι εγώ αντίστοιχα απαιτώ να με ενημερώνετε άμεσα για τα θέματα της αρμοδιότητάς σας" αποκρίθηκε σε έντονο ύφος ο κ. Σαμαράς.
Στη συνεδρίαση έγινε αναλυτική συζήτηση από πλευράς πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών για τις επιδόσεις της οικονομίας, με τον Αντώνη Σαμαρά να επισημαίνει:
"Μετά τον Ιούνιο, χαλαρώνουν κάπως οι μνημονιακές μας υποχρεώσεις και οι τακτικές επιθεωρήσεις. Τώρα πρέπει να προσέξουμε να μην χαλαρώσει η προσπάθεια, γιατί κινδυνεύουμε μετά από τόσες θυσίες να έχουμε υποτροπή. Να κυλήσουμε πίσω από εκεί που μόλις τώρα καταφέρνουμε να ξεκολλήσουμε".  MEGA

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»