ΛΟΓΩ ΑΡΡΥΘΜΙΩΝ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
29/04/2013

Σε τροχιά ανασχηματισμού βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς τα τελευταία κρούσματα ασυνεννοησίας και, κυρίως, οι πιέσεις εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ανεβάζουν την ενδοκυβερνητική ένταση. 

Στην άποψη περί ανάγκης αλλαγών έχει τον τελευταίο καιρό προσχωρήσει και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, που μέχρι πριν από λίγο καιρό ούτε που ήθελε να το ακούσει. 

Οι δηλώσεις στις οποίες προέβησαν οι δύο εταίροι σε συνεντεύξεις τους στη Realnews, με τις οποίες ζητούν όχι μόνο καλύτερο συντονισμό, αλλά και αλλαγές στα πρόσωπα, είναι χαρακτηριστικές:

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει πως χάρις στις θυσίες των πολιτών η Χώρα είναι σε ελεγχόμενη κατάσταση και προσθέτει: 

«Τώρα που έχει γίνει διεθνώς δεκτό ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, τώρα που βαδίζουμε σε περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους χάρη στα πρωτογενή πλεονάσματα που πετυχαίνουμε, το ζήτημα είναι να αναδειχθεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης ως εθνικός στρατηγικός στόχος. Η κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων αυτόν τον στόχο πρέπει να υπηρετεί, και προγραμματικά και λειτουργικά. Και ως πολιτικό πλαίσιο και ως σχήμα».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει πως η λειτουργία της κυβέρνησης σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου και συμπληρώνει: 

«Ως εκ τούτου, επιβάλλεται να επιλυθούν άμεσα τα όποια προβλήματα λειτουργίας έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί. Η σύσταση ενός άτυπου συντονιστικού οργάνου θα ήταν χρήσιμη. Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται να δούμε και τις όποιες αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στο κυβερνητικό σχήμα, αποκλειστικά με αξιοκρατικά κριτήρια. Η παρατεταμένη συζήτηση και φιλολογία γύρω από τον ανασχηματισμό βλάπτει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης».      elzoni gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»