ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΤΟΜΠΙΝΣτο πλευρό του Λονδίνου
24/04/2013

Και νέα «ταχύτητα» επωάζεται στους κόλπους της ΕΕ, με την εμφάνιση μιας ακόμη συμμαχίας, καθώς το Λουξεμβούργο στέκεται επίσημα πλέον στο πλευρό της Βρετανίας, που διαφωνεί με την ΕΕ για την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, του γνωστού Φόρου Τόμπιν. 

Σύμφωνα με δήλωση του Λουξεμβούργιου υπουργού Οικονομικών Λικ Φρίντεν, που επισκέφθηκε το Λονδίνο, το Λουξεμβούργο θα υποστηρίξει την προσφυγή της Βρετανίας στην δικαιοσύνη με την οποία αμφισβητεί τον προταθέντα φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. 

«Διακείμεθα ευνοϊκά έναντι της στάσης του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε. «Ασφαλώς θα υποστηρίξουμε την προσφυγή της Βρετανίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της ΕΕ». 

Ο Φρίντεν έκανε τη δήλωση στην εκδήλωση City Week στην οποία έλαβαν μέρος κυρίως στελέχη τραπεζών και άλλων χρηματοοικονομικών φορέων. 

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση κατέθεσε την ημέρα που έληγε η σχετική προθεσμία, την περασμένη Πέμπτη, προσφυγή εναντίον του φόρου αυτού στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της ΕΕ, με σκοπό να προφυλάξει τον ρόλο του Λονδίνου ως του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού κέντρου της Ευρώπης.                       ELZONI.GR

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»