Απόρρητη έκθεση ΕΥΠ για Λαγό

Απόρρητη έκθεση ΕΥΠ για Λαγό

 
Παράνομη οπλοφορία, εκβιασμοί, προστασία σε νυχτερινά κέντρα, διακίνηση γυναικών για πορνεία, "σπάσιμο" επιταγών είναι κάποιες από τις "ασχολίες" του κρατούμενου βουλευτή Γιάννη Λαγού
 
Εκβιασμούς, προστασία σε μαγαζιά της νύχτας, διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία, "σπάσιμο" επιταγών και παράνομη οπλοφορία περιλαμβάνει η απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για τον κρατούμενο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό.
 
Η ΕΥΠ είχε κάνει αναφορές για να προειδοποιήσει για το βίο και την πολιτεία του χρυσαυγίτη βουλευτή από τις αρχές του 2012, ωστόσο αυτές είχαν μπει στο συρτάρι.
Σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Τα Νέα, στον φάκελο αναφέρονται αναρίθμητες προσαγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε επεισόδια με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής.
 
Το γεγονός ότι τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ και των υπηρεσιών κρατικής ασφάλειας καθ' όλο το διάστημα της δράσης τους από ιδρύσεως της Χρυσής Αυγής έως την είσοδό τους στη Βουλή ήταν κοινό μυστικό, καθώς θεωρούνταν επιβεβλημένες για λόγους ασφαλείας.
Από το απόρρητο σημείωμα, με ημερομηνία Φεβρουάριος του 2012, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε διαμορφώσει εικόνα για τη δράση και το δίκτυο της Χρυσής Αυγής, ωστόσο οι αναφορές μπήκαν στο συρτάρι μετά την είσοδο του κόμματος στη Βουλή.
 
Αιτία, ο προβληματισμός αν μπορεί να χρησιμοποιείται ο μηχανισμός αυτός για την παρακολούθηση ενός κόμματος που μπήκε στη Βουλή.
Ο 41χρονος Γιάννης Λαγός, που δηλώνει ελεύθερος επαγγελματίας, είχε γίνει ευρύτερα γνωστός προ των εκλογών, ως ένας από τους φουσκωτούς συνοδούς του Μιχαλολιάκου.
 
Αυτόν τον ρόλο άλλωστε κράτησε έως και το βράδυ των εκλογών του Μαΐου πέρυσι, όταν είχε σταθεί στο πλευρό του αρχηγού και εκείνος δήλωνε: "Ήρθε η ώρα να φοβηθούν! Ερχόμαστε".
 
Νωρίτερα, φέρεται να είχε μπαρκάρει σε τάνκερ συγκεκριμένης εταιρείας (τον Δεκέμβριο του 2011) ως ένοπλος φρουρός, αφού το πλοίο έκανε δρομολόγια στην επικίνδυνη -για την εκδήλωση πειρατικών επιθέσεων- ζώνη της Σομαλίας.
 
Ειδική αναφορά στις εκθέσεις της ΕΥΠ για τον Γιάννη Λαγό γίνεται στην 25χρονη σύντροφό του, Νικόλ Μπενέκη, η οποία έχει αναπτύξει ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα στις οργανώσεις του Πειραιά και περισσότερο στην οργάνωση της Νίκαιας, έχοντας μάλιστα ρόλο "ιδεολογικής καθοδηγήτριας".
 
Η Νικόλ Μπενέκη συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, ενώ στις συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής περιλαμβάνεται σειρά τηλεφωνημάτων που έγιναν από τον Λαγό αλλά και άλλους κατηγορούμενους προς αυτή. Μάλιστα, στη Μπενέκη αποδίδεται και ρόλος κυνηγού πληροφοριών για τις κινήσεις της Αστυνομίας.
 
Ο σύνδεσμος - πληροφοριοδότης
Πρόσωπο-κλειδί για την ενημέρωση του Γιάννη Λαγού ως προς τις κινήσεις της Αστυνομίας χαρακτηρίζεται, σε έκθεση της ΕΥΠ που αφορά τον συλληφθέντα χρυσαυγίτη βουλευτή ο Σωτήρης Δεβελέκος.
 
Πρόκειται για τον πρώην οδηγό και φρουρό του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές της περασμένης εβδομάδας επειδή σε έρευνες που είχαν γίνει στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του είχαν βρεθεί ένα αεροβόλο όπλο, δύο μεγάλες κροτίδες (γουρούνες) και ένα στιλέτο τύπου πεταλούδα.
 
Ο 26χρονος Σωτήρης Δεβελέκος είχε υποβάλει αίτημα για να πάρει άδεια οπλοφορίας ως οδηγός-συνοδός του Μιχαλολιάκου, η οποία όμως τον περασμένο Μάρτιο απορρίφθηκε από την Αστυνομία με το αιτιολογικό ότι "δεν πληρούσε τους όρους".
 
Στην ίδια έκθεση της ΕΥΠ για τον Λαγό επισημαίνεται ότι στις 26 Ιουλίου του 2011 ο νυν χρυσαυγίτης βουλευτής είχε συλληφθεί από το Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά "καθώς σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του το υπ' αριθμ. HRW776 πιστόλι, μάρκας Glock, με γεμιστήρα 12 φυσιγγίων των 9mm χωρίς να διαθέτει άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Το συγκεκριμένο όπλο, το οποίο και κατασχέθηκε, απασχολούσε ως απολεσθέν από την 1/5/2005, από συμβάν στην πρώην Γιουγκοσλαβία".
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/greece/67837#sthash.VjMEn9Po.dpuf

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc