Eίμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο

Είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο

Share
Τελικά είχε δίκιο ο αείμνηστος Κ. Καραμανλής όταν έλεγε ότι ζούμε σ΄ ένα απέραντο φρενοκομείο. Πως αλλιώς να εξηγήσεις τα σχόλια που αναρτήθηκαν από μερίδα δεξιών ψηφοφόρων για τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών  στα social media και ευρύτερα στο διαδίκτυο.  Σχόλια που διαβάσαμε και στο δικό μας ιστολόγιο και ακούσαμε σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες.
Δυσαρεστήθηκαν λοιπόν ορισμένοι δεξιοί, επειδή θεωρούν ότι ο Σαμαράς «διώκει» μόνο τους «δεξιούς» και αφήνει τους αριστερούς  και τους πασόκους στο απυρόβλητο.
Φυσικά μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν τέτοιες απόψεις. Διότι δεν μιλάμε για διώξεις πολιτικών φρονημάτων, μιλάμε για παραπομπή από την δικαιοσύνη   εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου.
Αν οι ιδεολόγοι αντί να φτιάχναν πολιτικά κινήματα φτιάχναν τάγματα εφόδου σαν τους φυρερίσκους ακολουθώντας την θεωρία του κοινωνικού δαρβινισμού, τότε να είστε σίγουροι ότι σήμερα δεν θα μπορούσαμε ούτε καν να διαφωνήσουμε μεταξύ μας.
Μιλάμε για άτομα που στο μυαλό είχαν μία και μοναδική «πολιτική ιδεολογία». Το αίμα. Εξ ου και το σύνθημά τους «Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή». Άσχετα αν μπροστά στον φόβο της δικαιοσύνης έντρομοι το άλλαξαν σε «Πατρίδα – Τιμή – Χρυσή Αυγή».
Άτομα που δεν δίστασαν να σφάξουν έναν άνθρωπο επειδή διαφωνούσε μαζί τους.
Άτομα που οργάνωναν στρατό για να καταλύσουν την δημοκρατία.
Αλήθεια αυτοί είναι οι δεξιοί; Οι πραγματικοί δεξιοί είναι σοβαροί ιδεολόγοι πατριώτες που και μόνο στο άκουσμα ανατροπής και κατάλυσης της Δημοκρατίας θα κάναν τα πάντα για να μην συμβεί. Ακόμα πληρώνοντας και με το ίδιο τους το αίμα.
Και όσο κι αν δεν αρέσει σε μερικούς, οι πραγματικοί ιδεολόγοι δεξιοί απεχθάνονται ό,τι έχει σχέση με χούντα και ολοκληρωτικά καθεστώτα, για έναν ακόμα λόγο: Επειδή η δεξιά παράταξη ακόμα πληρώνει τους θερμοκέφαλους του πραξικοπήματος και ο νοών νοείτω.
Τώρα αν θέλουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Ωστόσο, οι τιμητές της δεξιάς ξεχνούν ότι ο Σαμαράς έχει κατεβάσει ήδη τις κουκούλες μπαχαλάκηδων που κινούνται στον ακροαριστερό χώρο.
Ξεχνούν το άσυλο και τη Βίλα Αμαλία, όπου εφαρμόστηκε ο νομός και αποκαταστάθηκε η τάξη.
Ξεχνούν ακόμα τις καταδίκες των ληστών του Βελβεντού Κοζάνης. Ληστών και τρομοκρατών που και αυτοί είχαν σχέσεις με τον ακροαριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο.
Όμως και σε εκείνη την περίπτωση δεν διώχθηκαν τα πολιτικά φρονήματα αλλά οι εγκληματικές πράξεις.
Αυτή είναι η θεωρία των άκρων για όσους δεν το έχουν καταλάβει. Το τσάκισμα εγκληματικών πράξεων και νοοτροπιών είτε προέρχονται από την δεξιά ή την αριστερά.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν καλοί και κακοί ιδεολόγοι εγκληματίες. Μόνο εγκληματίες.
Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, η απάντηση είναι απλή: Ο Άκης πήγε μέσα και ακολουθούν και άλλοι.
Όμως, αν δίνατε στον Σαμαρά την απαραίτητη δύναμη, δεν θα ήταν αναγκασμένος να συγκυβερνήσει μαζί του.
Είπε όχι στο μνημόνιο και δεν τον πιστέψατε, αναγκάστηκε  να θυσιάσει εαυτόν και να επωμιστεί τις αμαρτίες του ΓΑΠ για να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο  και πάλι δεν τον πιστέψατε. Αποκατέστησε την χαμένη αξιοπιστία της χώρας, την σταθεροποίησε την στιγμή που μας είχαν όλοι τελειωμένοι, έθεσε τις απαραίτητες βάσεις για να αναδειχθεί η χώρα μέσω της  γεωστρατηγικής της ισχύος και των πλούσιων κοιτασμάτων της, και πάλι δεν τον πιστεύετε.
Είμαστε μια ανάσα για να απεμπλακούμε από τα μνημόνια μέσω της δημοσιονομικής σταθερότητας που πέτυχε και συνεχίζετε να ακούτε τις φωνές των εκμεταλλευτών του πόνου της πατρίδας και της παράταξης.
Προτιμήσατε τον φυρερίσκο και τον πραξικοπηματία της παράταξης, παρά την αλήθεια και το συμφέρον της πατρίδας.
Λουστείτε τώρα το ΠΑΣΟΚ.
Εν κατακλείδι…
Μέσω του τσακίσματος του φασισμού και της ακροδεξιάς, για πρώτη φορά η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Είναι η πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση που η  δεξιά δεν πρέπει να απολογείται για τις πράξεις της.
Ταυτόχρονα,  έχουμε μια παρωχημένη αριστερά που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να εκμεταλλευτεί την δυσαρέσκεια και την οργή του λαού, αλλά δεν μπορεί.
Το κράτος αναδιαρθρώνεται και η Ελλάδα είναι πλέον σε θέση να απαλλαγεί από τα επαχθή μνημόνια.
Και για πρώτη φορά μπορούμε να αναγεννηθούμε αφήνοντας στην άκρη την διχαστική λογική που μας κατατρώει τα σωθικά.
Για να φτιάξουμε μια Ελλάδα χωρίς ακροαριστερά και ακροδεξιά  άκρα, παρά μόνο Έλληνες!
Τι επιλέγετε;
Πάνος Ζήσης
This entry was posted in Επισημαίνουμε. Bookmark the permalink.  ANTINEWS

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»