Ο χάρτης της διάβρωσης

Ο χάρτης της διάβρωσης
Του Παντελή Μπουκάλα
Συμπληρώνουν ενδεκάδα μέχρι στιγμής και διαθέτουν και δυο-τρεις αναπληρωματικούς οι άνθρωποι του κράτους που, τυπικοί διπλοθεσίτες, έκαναν δουλειές και με το παρακράτος, πάντοτε από αγνό πατριωτισμό. Κι αν προστεθούν όσοι υψηλόβαθμοι αποπέμφθηκαν άνευ ουδενός επαίνου, ανοίγει μπροστά μας ένας θλιβερός χάρτης διάβρωσης, διαπλοκής και διαφθοράς. «Διά το καλόν της Ελλάδος» βεβαίως βεβαίως. Αστυνομικοί, των δύο φύλων και κάθε βαθμίδας, λιμενικοί, κυπατζήδες, απόστρατοι, όλοι τους σε αγαστή συνεργασία με χρυσαυγίτες; με το μικρό οπλοστάσιό του ο καθένας, έτοιμοι πιθανόν για την «τελική λύση».
Αλλά το αποκρουστικό παζλ θα μείνει ανολοκλήρωτο δίχως τους ιερωμένους, επίσης κάθε βαθμίδας, που λειτουργούσαν σαν προπαγανδιστικό τμήμα του χρυσαυγίτικου εσμού. Και όσοι αντιδρούσαν, όσοι φέρονταν όπως υπαγορεύει η πίστη τους, τιμωρούνταν με δυσμενή μετάθεση. Οπως συνέβη προ ετών με ιερέα του Αγίου Παντελεήμονα, που η ανεξίθρησκη φιλαλληλία του ενόχλησε τους επαγγελματίες της πίστεως και της πατρίδος. Τον ξαπόστειλαν κάποια στιγμή, για να μπορούν να κυνηγούν τα «παλιοϊσλάμια» και στο προαύλιο της εκκλησίας.
Τίποτα χαρακτηριστικότερο, χρόνια τώρα, από τον Αγιο Παντελεήμονα. Η Ιστορία δυστυχώς δεν ξαναγράφεται, αυτό όμως δεν απαγορεύει τις υποθέσεις. Καθόλου απίθανο δεν φαίνεται λοιπόν να είχαν πάρει κάπως διαφορετική τροπή τα πράγματα στην περιοχή, να ήταν περισσότερο ανθρώπινα για όλους, αν δεν είχε αναγορευτεί ρυθμιστής τους η αγαπημένη της εμπορικής τηλεόρασης υποψήφια της Χ.Α., επαγγελματικώς αγανακτισμένη, και αν οι απανωτές καταγγελίες Ελλήνων και μεταναστών δεν σκόνταφταν στον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονος. Ο οποίος συνελήφθη ως επικεφαλής κυκλώματος που εκβίαζε αλλοδαπούς, διακινούσε όπλα, προστάτευε παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες κτλ. Μετανάστης = χρήμα, αυτή ήταν η μοναδική εξίσωση στα μαθηματικά του κυρίου διοικητού και τόσων άλλων ανά την επικράτεια, που αντιμετώπισαν τους αλλοδαπούς σαν πρώτης τάξεως ευκαιρία πλουτισμού, είτε τους μίσθωναν άνευ μισθού είτε τους εκβίαζαν.
Μια μαρτυρία μετανάστη από τις πάμπολλες: «Μου έβαλαν χειροπέδες οι αστυνομικοί μες στο μαγαζί μου για να με δείρουν οι χρυσαυγίτες». Τι απαντάει κανείς σ’ ένα τέτοιο παράπονο;   kathimerini

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»