Δεν θα μείνει τίποτα χωρίς να ελεγχθεί

Ν. Δένδιας στην «Κ»: Δεν θα μείνει τίποτα χωρίς να ελεγχθεί
Και νέες έρευνες για τη Χρυσή Αυγή προαναγγέλλει σήμερα, μέσω συνέντευξής του στην «Κ», ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. «Υπήρξαν διεφθαρμένοι αστυνομικοί που συνεργάζονταν με τη Χ.Α.».

«Οι έρευνες δεν σταματούν μόνο στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, για τις οποίες έγιναν προσωρινές κρατήσεις» τονίζει και προσθέτει πως «ό,τι είναι δυνατόν να διερευνηθεί, θα διερευνηθεί και δεν θα μείνει τίποτα που να μην ελεγχθεί». Ο υπουργός επιβεβαιώνει ότι «διεφθαρμένοι αστυνομικοί, μεταξύ άλλων, συνεργάζονταν με τη Χρυσή Αυγή» και γι’ αυτό η πολιτική εντολή είναι «πλήρης κάθαρση, ώστε να μην υπάρχει υπόνοια σκιάζουσα τη μεγάλη πλειοψηφία των εντίμων αστυνομικών».
Ο κ. Δένδιας τονίζει ότι συνιστά προσβολή για τη Ν.Δ. το να διανοείται και μόνο κάποιος πως είναι δυνατόν να αποτελέσει κοινοβουλευτικό εταίρο της Χρυσής Αυγής, κάνει γνωστό ότι στο εξής δεν θα απαντά σε ερωτήσεις του συγκεκριμένου κόμματος, από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη έχει κρίνει ότι υπάρχει ζήτημα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ χαρακτηρίζει εξαιρετικά μικρόψυχη την αντιμετώπιση του θέματος από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο να επωφεληθεί πολιτικά η κυβέρνηση.
Το παρασκήνιο πριν και μετά τις συλλήψεις
Έντονο παρασκήνιο σε πολιτικό, αλλά και αστυνομικό - δικαστικό επίπεδο, συνόδευσε την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για μέχρις εσχάτων πόλεμο κατά της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Στο Μέγαρο Μαξίμου, το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αντιπαρατεθεί ευθέως με την εγκληματική δράση της άρχισε να συζητείται πριν από τρεις μήνες. Ορισμένοι, επικαλούμενοι τα αυξανόμενα δημοσκοπικά ποσοστά της Χ.Α., εισηγήθηκαν στον κ. Σαμαρά τη μετωπική ρήξη. Αλλοι, είχαν επιφυλάξεις, γιατί τυχόν αποδυνάμωσή της θα έστρεφε ψηφοφόρους της στον ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, ο κ. Σαμαράς συντάχθηκε με το σκεπτικό των πρώτων, αν και υπήρξαν νέες επιφυλάξεις για την πληρότητα των στοιχείων που είχαν συλλέξει οι διωκτικές και δικαστικές αρχές.
Διαβάστε ακόμη
- Οι αντιδράσεις στα ανώτατα δικαστικά κλιμάκια σχετικά με την απόφαση για Κασιδιαρη, Παναγιώταρο, Μίχο
- Πού οδηγεί η διερεύνηση της υπόθεσης για την επίθεση στο Πέραμα
- Ο ρόλος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που συνελήφθη και οι ύποπτες διασυνδέσεις του
- Η επόμενη μέρα στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα
- Τι λέει στην «Κ» ο γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιον Γιάγκλαντ
- Η δίκη του βουλευτή της Χ.Α. Κώστα Μπαρμπαρούση, που αρχίζει μεθαύριο
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Καθημερινή της Κυριακής              καθημερινή

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc