Η δικαστική υπόθεση της ΧΑ δεν τελείωσε, ...........................

Η δικαστική υπόθεση της ΧΑ δεν τελείωσε, υπογραμμίζει ο πολιτικός κόσμος

Η δικαστική υπόθεση της ΧΑ δεν τελείωσε, υπογραμμίζει ο πολιτικός κόσμος
Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος αποχωρούν θριαμβευτικά από τα δικαστήρια   (Φωτογραφία:  Associated Press )
  • 4
Αθήνα
Να μην προκύπτουν βιαστικές κρίσεις για την τελική έκβαση της δικαστικής υπόθεσης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μετά την απόφαση για την προφυλάκιση μόνο του ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων ζητούν τα κόμματα.

«Η ποινική προδικασία είναι μόλις στην αρχή της και δεν χρειάζεται να γίνει κανένα σχόλιο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Τόνισε εξάλλου ότι «το κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο απέναντι στο ναζισμό και τους εκφραστές του είναι δεδομένο και αρραγές».

Πρόσθεσε ότι  η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο της.

«Η δικαστική διερεύνηση συνεχίζεται» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σε ένα πρώτο του σχόλιο. Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο Γιάννης Μιχελάκης τάχθηκε κατά της «ποδοσφαιρικής λογικής 'ποιος έχασε, ποιος κέρδισε'» και συμπλήρωσε: «Μήπως βιαζόμαστε λίγο;».

«Υπάρχουν διώξεις και κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε» συνέχισε ο υπουργός Εσωτερικών συμπληρώνοντας ότι το γεγονός ότι οι τρεις εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής αφέθηκαν ελεύθεροι «δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τελεστεί κακουργηματικές πράξεις».

«Το γεγονός ότι είναι ελεύθεροι, δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι, είναι υπόδικοι. Η δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργήσει με βάση τους κανόνες του Κράτους Δικαίου» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε τηλεοπτική εκπομπή, σχολιάζοντας την απελευθέρωση των τριών βουλευτών της ΧΑ, Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Real, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τόνισε: «Βρισκόμαστε σε ένα κλίμα πολιτικής πόλωσης. Το γεγονός ότι δεν εκρίθησαν προφυλακιστέοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρωμένη την κρίση της δικαιοσύνης. Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, είναι ένα μέτρο για την αποτροπή άλλων γεγονότων.

» Προϋπήρχε αυτή η κατάσταση. Θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί μια διαδικασία με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, η οποία δεν υπήρξε. Η νομιμότητα, η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών είναι η απάντηση σε όποιον παρανομεί και σε όποιον θέλει να προβεί στον εκφασισμό της κοινωνίας. Αυτή η νομιμότητα δεν υπηρετήθηκε». 
Newsroom ΔΟΛ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc