Διαψεύδει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ τα περί παρακολουθήσεων

Διαψεύδει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ τα περί παρακολουθήσεων

Σε διάψευση δημοσιεύματος που εμφάνιζε τον Αλέξη Τσίπρα να εφιστά την προσοχή στην κοινοβουλευτική του ομάδα ότι τα τηλέφωνα του ιδίου και βουλευτών παρακολουθούνται, προχώρησε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, επιτθιθέμενος παράλληλα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον Νίκο Δένδια που με δηλώσεις τους είχαν ζητήσει επίσημη τοποθέτηση από την Κουμουνδούρου.

Διαψεύδει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ τα περί παρακολουθήσεων
Στο δημοσίευμα υποστηριζόταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στους βουλευτές του, φέρεται να τους είπε: «Η ΕΥΠ παρακολουθεί το τηλέφωνό μου και τα τηλέφωνα της Κουμουνδούρου. Σύντροφοι να προσέχετε. Τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται. Και το δικό μου, και τα δικά σας».
Στην ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
Το δημοσίευμα της Real News δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οφείλουμε, όμως, να συγχαρούμε τον κ. Δένδια και τον κ. Κεδίκογλου για τα αντανακλαστικά που δείχνουν απέναντι σε ανυπόστατα δημοσιεύματα. Δεν ήταν ίδια βέβαια η αντίδραση τους απέναντι σε συγκεκριμένες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όπου και σφύριζαν αδιάφορα. Πάντως, αφού ανοίγει έστω και με αυτόν τον τρόπο το ζήτημα των παρακολουθήσεων, θα έπρεπε, σε μια χώρα μάλιστα όπου έχει ερευνηθεί υπόθεση παρακολούθησης πρώην πρωθυπουργού, να γίνει συζήτηση στη βουλή για το θέμα και να τεθούν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο. Για μια ακόμη φορά, όμως, σε ένα κρίσιμο θέμα εθνικής ασφάλειας και δημοκρατίας, η κυβέρνηση διαλέγει το δρόμο των φτηνών επικοινωνιακών παιχνιδιών.
To πρωί της Κυριακής. κλιμακώνοντας τις πιέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί επισήμως επί του θέματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωποςΣίμος Κεδίκογλου, δήλωσε:
Πέρασε ήδη μια ημέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά. Ξαναρωτάμε λοιπόν: Διαψεύδουν ή όχι, το δημοσίευμα με τις απαράδεκτες καταγγελίες του κ. Τσίπρα για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με στόχο τον ίδιο και βουλευτές του;
Είχε προηγηθεί το Σάββατο ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια που ανέφερε: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News να έχει καταγγείλει - και μάλιστα κατά τη συνεδρίαση ανώτατων κομματικών οργάνων - ότι τα τηλέφωνα του κόμματός του και του ιδίου παρακολουθούνται!
Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να διαψεύσει άμεσα ότι διατύπωσε τον εξωφρενικό για ευνομούμενο Κράτος ισχυρισμό ή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.Σε διαφορετική περίπτωση παραμένει υπόλογος απέναντι στην Πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανα του Κράτους, τα οποία εκ προθέσεως συκοφαντεί».   EΘΝΟΣ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»