Προφυλακιστέος ο «τσιλιαδόρος» της δολοφονίας Φύσσα

Προφυλακιστέος ο «τσιλιαδόρος» της δολοφονίας Φύσσα

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κατηγορούμενος που θεωρείται "κλειδί", για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Πρόκειται για τον 37χρονο Γιάννη Άγγο, που παραδόθηκε χθες στην Αντιτρομοκρατική.

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ο 'Αγγος ήταν στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα, το βράδυ της δολοφονίας. Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες κλήσεις - που έκανε με το τηλέφωνο της συζύγου του- ήταν αυτός που ειδοποίησε εμπλεκομένους στην υπόθεση, τις επίμαχες ώρες.
Ο Γιάννης Αγγος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν από εκείνους που ήρθαν σε αντιπαράθεση μέσα στην καφετέρια στο Κερατσίνι με την παρέα του 34χρονου μουσικού και στη συνέχεια ειδοποίησε τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Από την έκθεση της Αντιτρομοκρατικής προκύπτει ότι στο σημείο της συμπλοκής βρίσκονταν αρχικά τέσσερα άτομα. Οπως προέκυψε, οι τέσσερις άνδρες στο διάστημα από τις 21.41 έως και τις 22.45 μ.μ. πραγματοποίησαν διαδοχικά εξερχόμενες κλήσεις προς δέκα άτομα τα οποία και «συνέκλιναν», όπως αναφέρεται στο πόρισμα, στο σημείο της συμπλοκής.
Ενα από αυτά τα πρόσωπα που σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική ήταν μέσα στην καφετέρια και ειδοποίησε τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής, ήταν ο Γιάννης Αγγος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αλβανικής καταγωγής.
Σύμφωνα με την καταγραφή των συνομιλιών, ο νεαρός είχε πλήθος επαφών με τον Γιάννη Καζαντζόγλου, συνεπιβάτη του Γιώργου Ρουπακιά στο αυτοκίνητο με το οποίο έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας, καθώς και με τουλάχιστον 12 ακόμη άτομα, κάποια από τα οποία έχουν συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερα, κάποια ακόμη αναζητούνται.
Οι «διακλαδώσεις» των επικοινωνιών του ήταν τόσο πολλές, που έθεταν τον συγκεκριμένο στο επίκεντρο των συνομιλιών.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ήταν το πρόσωπο που ήρθε κατ' αρχάς σε λεκτική αντιπαράθεση μέσα στην καφετέρια του Κερατσινίου και στη συνέχεια, ειδοποίησε για την ενέδρα σε βάρος της παρέας του Παύλου Φύσσα έξω από το κατάστημα.   ΕΘΝΟΣ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»