Λουλούδια στο διάστημα

Λουλούδια στο διάστημα

kefalonitis

Γράφτηκε από τον 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Λουλούδια στο διάστημα
Ο Makoto Azuma και το πρότζεκτ 'Exobiotanica' βάζουν μπονσάι και ορχιδέες σε τροχιά
Το project 'Exobiotanica' τοποθέτησε σε τροχιά μια σύνθεση γεμάτη εξωτικά λουλούδια και ένα σπάνιο μπονσάι "Τα λουλούδια δεν δεν είναι μόνο για να ομορφαίνουν τραπέζια", δήλωσε ο Makoto Azuma, ένας 38χρονος καλλιτέχνης από το Τόκιο.   Ένα λευκό ιαπωνικό πεύκο μπονσάι και μια σύνθεση από ορχιδέες, ορτανσίες, κρίνα και ίριδες - ξεκίνησαν το ταξίδι τους στη στρατόσφαιρα την Τρίτη στο Black Rock Desert έξω από Gerlach, στη Νεβάδα, μια περιοχή που φημίζεται για το ετήσιο φεστιβάλ Burning Man.   «Ήθελα να θαυμάσω την κίνηση και την ομορφιά των φυτών και των λουλουδιών καθώς αιωρούνται στο διάστημα," αναφέρει ο Makoto.
Για να ολοκληρωθεί  αυτή η αποστολή, με τίτλο Exobiotanica, ο Makoto και η ομάδα του συνεργάστηκαν με το πλήρωμα της βάσης JP Aerospace στο Σακαραμέντο. Ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της JP, John Powell, ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1977, όταν ήταν ακόμα έφηβος. " 'Ενα μπουκέτο λουλούδια που πετά πάνω από τη Γη είναι τόσο παράξενο." ανέφερε σχετικά με την αποστολή.
Σε κάθε συσκευή υπήρχαν τοποθετημένες κάμερες Go Pro και ένα Spot GPS tracker που θα τις εντόπιζε όταν κατέληγαν και πάλι στη Γη. Η εκστρατεία ξεκίνησε στις 2 π.μ. Μια ώρα αργότερα, ο Makoto είχε ήδη ξεκινήσει να φτιάχνει μια ανθοδέσμη με περίπου 30 ποικιλίες λουλουδιών. "Χρησιμοποιώ λουλούδια με έντονα χρώματα από όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να έρχονται σε αντίθεση με το σκοτάδι του διαστήματος», είπε. Το άρωμα των λουλουδιών ήταν εντονότερο στην έρημο σε σχέση με το φυσικό τους περιβάλλον. Ο Makoto δούλευε ήσυχα, έως ότου οι μεταλλικές ράβδοι καλυφθούν πλήρως με τα φυτά. Στη συνέχεια έστρεψε την προσοχή του στο μπονσάι. Για το συγκεκριμένο έργο, επέλεξε ένα πεύκο από τη συλλογή του ηλικίας 50 ετών το οποίο έφτασε με πτήση από το Τόκιο σε ένα ειδικό κιβώτιο. Λίγο πριν το ταξίδι του στο διάστημα ο Μakoto το διατήρησε υγρό και απομάκρυνε μερικές βελόνες.  

Στις 6:30 π.μ., το πρώτο μπαλόνι με ήλιο που έφερε την ονομασία Αway101, ήταν έτοιμο και το πλαίσιο με το μπονσάι βρισκόταν στο σημείο εκτόξευσης. Μόλις συνδέθηκε με το σκάφος, ο Πάουελ και οι εθελοντές του πέρασαν από μια τελική λίστα ελέγχου και μιάμιση ώρα αργότερα, το μπουκέτο με τα λουλούδια Away100 είχε ήδη φτάσει πολύ μακριά. Και οι δύο συσκευές προγραμματίστηκαν ώστε να πραγματοποιήσουν την ίδια πορεία πτήσης. Το Αway101 πήγε στα 91.800 πόδια, ταξιδεύοντας για 100 λεπτά μέχρι την έκρηξη του μπαλονιού. To Away100, έφτασε μέχρι τα 87.000 πόδια. Και οι δύο συσκευές βρέθηκαν μετά από ώρες πέντε μίλια από το σημείο εκτόξευσης. Τα μπονσάι και τα λουλούδια, όμως δεν βρέθηκαν ποτέ. 
Στο τέλος ο Makoto αγκάλιασε θερμά την ομάδα του και χαμογέλασε. "Πάντα ήθελα να ταξιδέψω στο διάστημα και το όνειρο μου πραγματοποιήθηκε" είπε. 
Πηγή: www.lifo.gr     copy from kefalonitis.com

Comments

lornion said…
Υπέροχη η ιδέα!

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»