Task Force: Μειώστε τη φοροδιαφυγή για να μειώσετε και τους φόρους

ΕΒΔΟΜΗ ΕΚΘΕΣΗ

Task Force: Μειώστε τη φοροδιαφυγή για να μειώσετε και τους φόρους

Η βελτίωση της λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης είναι καθοριστικός παράγοντας ώστε να μπορέσουν οι ελληνικές αρχές να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα και να εξασφαλίσουν μια δικαιότερη κατανομή της φορολογικής επιβάρυνσης, τονίζει η νέα έκθεση της Task Force για την ελληνική οικονομία, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Task Force: Μειώστε τη φοροδιαφυγή για να μειώσετε και τους φόρους
Υψηλόβαθμος κοινοτικός αξιωματούχος κατά την σχετική ενημέρωση που έγινε σχολίασε επίσης ότι στο φλέγον θέμα της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες και προειδοποίησε ότι υπάρχει υπερβολική ενσωμάτωση κοινοτικών κονδυλίων στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Η Ελλάδα κατά τον ίδιο έχει αποτύχει να χρησιμοποιήσει όλο το φάσμα των εργαλείων και της εμπειρίας της ΕΕ σε καίρια θέματα, όπως τα «κόκκινα δάνεια» και η ενίσχυση της ρευστότηττας των επιχειρήσεων.
Ανέφερε επίσης ότι η απόδοση του έργου που εισέφερε η Task Force στην αύξηση των εσόδων από φόρους και την αναδιάρθρωση του Δημοσίου είναι σε διαδικασία αξιολόγησης από ανεξάρτητο οίκο και τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν σύντομα.
Δείτε αναλυτικά την έκθεση της Task Force για την ελληνική οικονομία  ethnos

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»