Σήμα για αναστολή όλων των πτήσεων προς Τελ Αβίβ

ΡΟΥΚΕΤΑ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΕΠΕΣΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΠΕΝ ΓΚΟΥΡΙΟΝ

Σήμα για αναστολή όλων των πτήσεων προς Τελ Αβίβ

«Θερμή σύσταση» προς τις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ μέχρι νεωτέρας ετοιμάζεται να εκδώσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας, καθώς η μία μετά την άλλη, ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες ήδη ακυρώνουν πτήσεις προς το Ισραήλ. Αιτία είναι η ρουκέτα της Χαμάς που έπληξε σπίτι πολύ κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν, αυξάνοντας κατακόρυφα την ανησυχία για την ασφάλεια των επιβατών των πτήσεων.

Σήμα για αναστολή όλων των πτήσεων προς Τελ Αβίβ
Εκπρόσωπος του EASA, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ανέφερε ότι πρόκειται να εκδοθεί μέχρι αύριο Τετάρτη μια ανακοίνωση που θα συνιστά στις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. «Η σύσταση ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές εταιρείες», πρόσθεσε.
Η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε ότι διακόπτει μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγιά της από και προς το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ήταν η αμερικανική Delta. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAO) για την απαγόρευση των πτήσεων προς την ισραηλινή πρωτεύουσα για τις επόμενες 24 ώρες.
Ακολούθησαν άλλες δύο αμερικανικές εταιρείες, η United Airlines και η US Airways και πολλοί μεγάλοι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς, η γερμανική εταιρεία Lufthansa και οι θυγατρικές της σε Αυστρία και Ελβετία, η ολλανδική KLM, η γαλλική Air France και η βελγική Brussels Airlines.
«Κοκκίνισε» ο πίνακας των πτήσεων στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν από τις απανωτές ακυρώσεις
«Κοκκίνισε» ο πίνακας των πτήσεων στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν από τις απανωτές ακυρώσεις
Αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι και οι εταιρείες EasyJet και Air Canada ακύρωσαν τις πτήσεις τους, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας, μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το διεθνές αεροδρόμιο.
Ρουκέτα της Χαμάς έπεσε σε σπίτι στο προάστειο Γιεχούντ, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ
Ρουκέτα της Χαμάς έπεσε σε σπίτι στο προάστειο Γιεχούντ, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ
Αργά το βράδυ, εξάλλου, μια πτήση της Turkish Airlines από Κωνσταντινούπολη προς Τελ Αβίβ άλλαξε πορεία και επέστρεψε στο αεροδρόμιο της τουρκικής πόλης, μόλις ενημερώθηκαν οι πιλότοι για την απόφαση της εταιρείας να αναστείλει τις πτήσεις προς την πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Ακύρωση δύο πτήσεων τους προς Τελ Αβίβ που ήταν προγραμματισμένες για αύριο το πρωί ανακοίνωσαν και οι Κυπριακές Αερογραμμές. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της εταιρείας, υπό το φως νέων δεδομένων ενδέχεται να γίνουν αύριο διευθετήσεις για επαναπρογραμματισμό των πτήσεων και ενημέρωση των επιβατών.
Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ένα σπίτι υπέστη ζημιές από ρουκέτα στην περιοχή Κίριατ Όνο Γεχούντ που απέχει «μερικά χιλιόμετρα βορείως του αεροδρομίου».
Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος» για ακύρωση των πτήσεων. «Ο υπουργός Ισραέλ Κατζ κάλεσε απόψε τις αμερικανικές εταιρείες για να τους εξηγήσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας, ούτε για τα αεροσκάφη ούτε για τους επιβάτες, κατά την απογείωση ή την προσγείωση στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν», είπε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας μεταφέροντας τις δηλώσεις του υπουργού.
«Δεν υπάρχει κανείς λόγος να ακυρώσουν τις πτήσεις τους οι αμερικανικές εταιρείες» σημείωσε.ETHNOS

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»