Νέο μήνυμα Ομπάμα: Το βάρος της ευθύνης πέφτει στη Ρωσία

ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ BOEING

Νέο μήνυμα Ομπάμα: Το βάρος της ευθύνης πέφτει στη Ρωσία

Νέο αυστηρό μήνυμα στους φιλορώσους αντάρτες να σταματήσουν να εμποδίζουν την έρευνα και την πρόσβαση των ξένων εμπειρογνωμόνων στον τόπο της συντριβής του Boeing της Malaysia Airlines, απηύθυνε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει το κύριο μέρος της ευθύνης στο να πείσει τους αντάρτες για την ανάγκη της διεξαγωγής πλήρους και ανεξάρτητης έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας. «Τί προσπαθούν να κρύψουν;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τις ενέργειες των ανταρτών που εμποδίζουν την πρόσβαση στο σημείο που βρίσκονται τα συντρίμια του αεροσκάφους.

Νέο μήνυμα Ομπάμα: Το βάρος της ευθύνης πέφτει στη Ρωσία
Σε διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι αντάρτες δεν επιτρέπουν στους επιθεωρητές να προσεγγίσουν το σημείο όπου έπεσε το Μπόινγκ 777 και μάλιστα κατά διαστήματα πυροβολούν στον αέρα.
Ο Ομπάμα τόνισε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμήρ Πούτιν και η Ρωσία έχουν την κύρια ευθύνη να πείσουν τους αυτονομιστές να συνεργαστούν με τους επιθεωρητές και να σταματήσουν να την παρακωλύουν την έρευνα.
Υπογράμμισε ότι οι επιθεωρητές χρειάζεται να έχουν άμεση και πλήρη πρόσβαση στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους και, αναφερόμενος στο χάος που επικράτησε στην περιοχή μετά την πτώση του Μπόινγκ το χαρακτήρισε «προσβολή» για τις οικογένειες των θυμάτων.
«Ο πρόεδρος Πούτιν λέει ότι είναι υπέρ μιας αληθινής έρευνας όμως τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται και από πράξεις: επαφίεται στη Ρωσία να επιμείνει ώστε οι αυτονομιστές (...) να διασφαλίσουν στους ερευνητές άμεση και πλήρη πρόσβαση στο χώρο της συντριβής» της πτήσης ΜΗ17, σημείωσε.
«Θα βεβαιωθούμε ότι η αλήθεια θα λάμψει» πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος ότι οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι γι την τραγωδία αυτή θα λογοδοτήσουν.
Αν η Ρωσία συνεχίσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές, θα χειροτερέψει την απομόνωσή της από τη διεθνή κοινότητα και θα υποστεί μεγαλύτερο κόστος, είπε επίσης ο Μπαράκ Ομπάμα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.
Επισήμανε ακόμη ότι τώρα είναι η στιγμή για τη Ρωσία και τον Πρόεδρο Πούτιν να αλλάξουν στρατηγική στο θέμα της Ουκρανίας και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για να βρεθεί μια διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση. Οπως είπε, ο ίδιος εξακολουθεί να προτιμά την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης και πιστεύει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. ETHNOS

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»